Cem Kerpiççiler Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a açık çağrımdır: Türk sporu için yeniden yapılanma planı elzem!
HABERİ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a açık çağrımdır: Türk sporu için yeniden yapılanma planı elzem!

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde 11. Kalkınma Planı yayımlandı. Genelgede ekonomik gelişmeye makro çerçeve oluşturan, ekonomik ve sosyal kalkınma için uygun ortam sağlayan ve öngörülebilirliğini artıran kalkınma planlarına işaret edildi. 2019-2023 dönemini kapsayan On Birinci Kalkınma Planı hedef ve stratejilerin de ortaya konacağı temel politika belgesi olarak tanımlandı.

Ne kadarı hayata geçirilir bilmem ama bir kalkınma planı hatta yeniden yapılanma planı Türk futbolu için elzem. Kalkınma Bakanlığı değil ama Spor Bakanlığı mutlaka Türk futbolu için bir plan yapmalı. Futbolun tüm paydaşları yöneticisinden taraftarına oyuncusundan pazarlamasına kadar kim varsa bir masa etrafına toplanmalı ve Türk futbolunun yol haritasına dair bir çalışma yürütmeli. Bu oyunla ilgilenen kimse gidişattan mutlu değil. Önümüzde duran tablo ile yüzleşmeli ve özeleştiri verip en az bir 5 yıllık plan (2018-2023) hazırlamalı ve harita ile yola devam etmeliyiz. Prim tartışmalarının olmadığı, sporcuların gazetecilerin boğazını sıkmadığı, futbol direktörünün mekan basmadığı bir anlayış elzem. Bu anlayışa ulaşmak için bu bakış açısıyla yürümek için istişare iktiza eder.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Baka açık çağrımdır: Türk sporu için yeniden yapılanma planı elzem

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a açık çağrımdır. Önünüzde çok önemli bir fırsat var. Yeni bir sayfa sizinle birlikte açılabilir. Bize Türk sporu için bir yol haritası çizilmesi konusunda ön alabilirsiniz. Sizin öncülüğünüze sporun tüm paydaşları bir araya gelir. Şeffaf bir şekilde tüm paydaşlarla birlikte bir plan hazırlayıp bunu kamuoyuna duyurabilirsiniz. Böylece şimdiki durumumuz, hedeflerimiz, geleceğimiz ile ilgili net bilgilere sahip oluruz. Kafalardaki soru işaretleri ortadan kalkar. Düştüğümüz yerden kalkmayı, iyi olduğumuz alanlarda daha iyi olmayı ancak bu metod ile sağlayabiliriz. Zaman geçtikçe ne kadar yol aldığımızı sorgulayabiliriz. Kişiler değiştikçe, 'yol haritamız' değişmez ve aynı doğrultuda yürüyerek hedeflere ulaşırız. Eğer böyle bir hamle olmazsa dönüp dolaşıp aynı hüsranı yaşayacağımıza eminim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder