Cem Kerpiççiler Gençliklerinin katili olma Göztepe
HABERİ PAYLAŞ

Gençliklerinin katili olma Göztepe

Haberin Devamı

"Bir zamanlar asra manşetti"
Bir zamanlar UEFA Kupası'nda yarı final oynayıp Türkiye'nin gururu olan bir takımı tuttuğunuzu düşününün bir an için. Ligde fırtına gibi esen takımınızın ezeli ve ebedi rakibinizle olan maçını 80 bin kişinin seyredip Türkiye rekoruna imza attığınızı. 1939,1942,1943,1944,1950 ve 1953 yıllarında kentinizin şampiyonu olup, 1950 yılında Türkiye Şampiyonluğu'nun keyfini çıkardığınızı...

Amatöre düştüğünü kabullenmek
Altın çağın ardından tuğla tuğla örülen binanızın çatırdayıp gözleriniz önünde can çekişir gibi yıkıldığı hayal eder misiniz? 3.Lig, 2.Lig derken kendinizi amatör kümede oynayan bir takımın taraftarı olduğunuza inandırabilir misiniz? Binlerce renktaşınızla ülkenin en sağlam takımlarına kafa tutarken o zamana kadar adını ilk defa duyduğunuz ekiplerle karşılaşsanız ne hissedersiniz acaba?

Armanın peşinde bir ömür
Şu ana kadar yazdıklarımı kötü işlenmiş bir senaryo ya da kabus zannetmeyin sakın... Bir efsane nasıl çöker merak ediyorsanız mutlaka İzmir'in güzide temsilcisi Göztepe'nin hikayesine göz atın. "Türkiye'de fırtına gibi esip Avrupa'da korkulu rüya haline gelen bir takım 40 yılda nasıl kötü yönetilerek bu hale getirilir?" sorusuna ya da "Amatöre düşse bile bir takımın taraftarı armasının peşinden nasıl gururla koşar?" sualine yanıt işte bu can yakan öykünün içinde yatıyor.



Göztepe'yi beklemek de güzel!
Endüstriyel futbolun acı gerçeğiyle yüzleşip 82 yıllık kulüplerinin satışına karşı çıkan taraftar duruşunu merak ediyor musunuz? Ya da yıllardan bu yana acıdan başka hiçbir şey vermeyen bir takıma nasıl aşık olunup arkasından kilometrelerce yol hangi ruhla kat edilir acaba? "İlle de görmek için mi beklenir güzel günler. Beklemek de güzel." diyerek kısa zaman önce aramızdan ayrılan Arif Damar'a selam eder gibi mi yürünür bir takımın arkasında?

Önce hedef Bank Asya'ya çıkmak
"İzmir'in takımları Spor Toto Süper Lig'de niye yok?" sorusunu binlerce kez duymuşsunuzdur ve bıkkınlık gelmiş de olabilir. Ama gerçekten neden olmadıklarını merak ediyorsanız Göztepe'nin hikayesine mutlaka ama mutlaka dönüp bakmalısınız. Şimdi Göztepe'nin nerede ve ne yaptığını merak ediyorsanız hemen yazayım. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Göztepe 25 puanla ikinci sırada ve şampiyonluğun peşinde koşuyor.

Ne olursa olsun hep yanındalar
Taraftarına "Gençliğimin Katilisin" adında grup kurduracak kadar zalim olabilen ekip artık yüzlerini güldürmeye kararlı. Buca mucizesini yaratan Özcan Kızıltan yönetimindeki takım şimdi ait olduğu yere çıkmak için emek veriyor. Arkasında onu hiçbir zaman yalnız bırakmayan, "Haftada bir kez buluşmazsak azap olur bize hayat" diye haykıran taraftarıyla...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder