Siyaset Genç'ten Arınç'a: Ağlayan adam!
Paylaş
Genç'ten Arınç'a: Ağlayan adam!

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği'nin ödül gecesinde Kamer Genç Bülent Arınç'ı protesto etti

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD) 2010 medya Medya Oscar'larını verdiği ödül gecesi, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik protestosuna sahne oldu. Genç, şarkıcı Ferhat Göçer'e ödülünü veren Arınç'ı, "Bülent Arınç'ı dinlemeye gelmedim, ağlayan adam" sözleri ile eleştirdi.

Haberin Devamı

Rixos Ankara Otel'deki geleneksel törenin sunuculuğunu TV 8 spikeri Erkan Tan'ın yaptı. Siyaset ve sanat dünyasından isimlerin yer aldığı geceye Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Enerji Bakanı Taner Yıldız, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, MHP Grup Başkan vekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, DSP Genel Başkanı Masum Türker, oyuncu Mehmet Aslantuğ ve manken Asuman Krause de katıldı.

'Ağlayan adam'

TRT'nin "Ferhat Göçer'le" adlı programı ile "En iyi Müzik Eğlence Programı" ödülüne layık görülen Göçer, ödülünü Arınç'ın elinden aldı. Gecenin sonunda siyaset ve sanat dünyasından isimler sahneye davet edilirken sahneye çıkan Genç, "Burada ödül verenler hep iktidardan kişiler. Böyle şey olamaz. Buraya Arınç'ı dinlemeye gelmedim. Ağlayan adam" dedi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de "Sus, konuşma" diyerek, mikrofonu Genç'in elinden kaptı. RTGD Başkanı Metin Özkan da, Genç'i, "Olmaz efendim, buradaki her konuğumuz çok kıymetlidir. Bu davranışınızı tasvip etmiyorum" diyerek eleştirdi.

Haberin Devamı

'Laik cumhuriyete düşman adamlar'

Özkan'ın çıkışı üzerine sahneden inen Genç, gazetecilere "Arınç, burada ödül vermeye layık olmayan bir adam. Ben buraya tarafsız etkinlik diye geldim. Hep iktidar yağcılığı yapıldı. Laik cumhuriyete düşman adamlar olacak şey mi? Ödül verenleri, özellikle de Arınç'ı tasvip etmiyorum. Arınç, bu memleketi bitirmeye çalışıyor. Ona ödül verdirmek kadar gereksiz bir şey yok" dedi.

Arınç, Genç'in protestosu üzerine salondan ayrılırken, Tanrıverdi, "Gecemize limon sıkmaya çalışanlar oldu. Biz boşverelim, keyfimizi bozmayalım" dedi. Gece, müzik dinletisi ile devam etti.

(Milliyet)