Siyaset 'Genel affa evet'
Paylaş
'Genel affa evet'

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Batman kongresinde yaptığı konuşmada, BDP'li belediye başkanlarının tutuklanmasına karşı çıktı

‘AÇILIM’A DESTEK

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il kongresine katılmak için gittiği Batman’da önemli açıklamalar yaptı.

‘Demokratik Açılım’ sürecine değinen Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü için gerektiğinde genel affa destek verebileceklerini ifade ederek şöyle dedi: “Bu sorunu çözmeye talibiz. Kardeşlik içinde çözeceğiz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye yaratarak çözeceğiz. Toplumsal barışın bir parçası olacaksa biz genel affa ‘Evet’ deriz.”

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR

PKK’nın gizli sivil yapılanması olduğu belirtilen KCK operasyonları kapsamında BDP’li belediye başkanlarının tutuklanmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Seversin veya sevmezsin ama bu millet oy verip belediye başkanı yaptı mı? Evet. Davet edersin, gelir ifadesini verir. Eline kelepçe vurup, sıraya dizip boy boy fotoğrafını çekmek dünyanın hangi modern ülkesinde var? Cebinde yarım limon çıktı diye küçük çocuğu tutuklayıp hapse atacaksın. Bunu kabul etmiyorum.”

Haberin Devamı