Siyaset Genel greve destek çağrısı
Paylaş
Genel greve destek çağrısı

DİSK ve KESK'e bağlı sendikacılar 6. kez Taksim Gezi Parkı'nda bir araya gelerek, hak ve özgürlükler için eylem yaptı

DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ve yaklaşık 30 sendikacı Taksim Gezi Parkı'nda toplandı. Havanın soğuk olması nedeniyle sendikacılar,oturma eylemini bu kez ayakta yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Süleyman Çelebi, "Oturma eylemlerimizin 6'ıncı haftasındayız. Bu 6 haftalık eylem boyunca emeğe yönelik saldırıların azalması yerine, bu saldırılar gittikçe artmıştır. Her hafta burada TEKEL, itfaiye ve belediye işçilerinin yaşadıkları hak ihlallerini anlattık.

Onlar buraya gelerek sorunlarını anlatarak, taleplerde bulundular. Bu talepler de hükümetin yapamayacağı kadar büyük talepler değildir. İstedikleri şey sosyal bir hukuk devletinin zaten yapması gereken şeylerdi." dedi.

İşçilerin, sendikal örgütlenme özgürlüğü ve iş güvencesi istediğini ifade eden Çelebi, "Kazanılmış haklarını kaybetmek istemiyorlar. Başbakan, emeğini savunanlara 'ideolojik davranıyorsunuz' diyor. Başbakan bu demokratik talebe kulp takıyor" diye konuştu.

Yarın yapacakları grev için vatandaşların desteğini isteyen Çelebi şunları söyledi: "TEKEL işçisinin kazanması Türk halkının kazanması demektir. Yarın işçilerin, emekçilerin yanında yer alın, kendi geleceğinize sahip çıkın."

Öte yandan, sendikacıların yarın Eminönü, Aksaray ve Edirnekapı'da toplanarak, Saraçhane Parkı'na yürüyecekleri ve burada eylem yapacakları bildirildi.

Haberin Devamı