Gündem 'Geneleve düşmesin diye öldürdüm'

'Geneleve düşmesin diye öldürdüm'

Paylaş
'Geneleve düşmesin diye öldürdüm'

Adana'da ablası Hediye Pamuk'u (25) boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen Mustafa Bayar (23) yakalandı

Adana'da, boşanmak üzere olduğu eşinin dışında, bir başkasından hamile kalarak kürtaj yaptırdığı iddia edilen ablası 25 yaşındaki Hediye Pamuk’u boğazını koyun gibi keserek öldürdüğü iddia edilen kardeşi 23 yaşındaki Mustafa Bayar, polis tarafından yakalandı. Cinayet şüphelisi Bayar, “Kızkardeşimi geneleve düşmesin diye öldürdüm” dedi.

Haberin Devamı

Geçen cumartesi günü Sarıhamzalı Mahallesi 47010 sokakta yoldan geçen bir kişi, içinde su olmayan drenaj kanalı içinde boğazı ve bilekleri kesilmiş halde bir kadın cesedi buldu. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekiplerinin yaptığı incelemede, boğazı koyun gibi kesilen kadının başını gövdesiyle sadece derinin tuttuğu, her iki bileğinde de kesikler olduğu belirlendi. Ayrıca genç kadının sol kolunda hastalara serum vermek için damar yolu açmada kullanılan kateter bulunduğu saptandı.

Bir gün önce kürtaj yaptırdı

Genç kadının ceplerinden birinde bulunan avukat karvizitinden yola çıkan polis, öldürülen kadının, eşi Burak Pamuk’a boşanma davası için avukata başvuran 3 çocuk annesi Hediye Pamuk olduğunu saptadı. Olayla ilgili soruşturmayı genişleten polis, çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Ölen kadının kolundaki katateri de araştıran polis, Hediye Pamuk’un, öldürülmeden 1 gün önce eşi ile başvurduğu özel bir hastanede kürtaj yaptırdığını belirledi.

Haberin Devamı

Polis, ifadesine başvurduğu kişilerden, genç kadının bir süre önce şehir dışındaki amcasının yanına gitmek için çıktığı, ancak Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki sevgilisinin yanına gittiğini ve hamile olarak döndüğünü öğrendi. İddialara göre aile meclisi, hamile olduğunu öğrenince kürtaj yaptırdığı kadına infaz kararı aldı. Öldürme görevini alan kardeşi Mustafa Bayar, ablası Hediye Pamuk’un boğazını ve bileklerini kestikten sonra şehir dışına attı.

Polis, bu iddialar üzerine cinayet şüphelisi olarak Mustafa Bayar’ın peşine düştü. Genç kadının yanında büyüdüğü amcaları Bekir Bayar ve İbrahim Bayar da gözaltına alındı. Çok sayıda adrese baskın düzenleyen polis, bu sabah Mustafa Bayar'ın Saydam Caddesi'ndeki bir işyerinde olduğunu öğrenince, operasyon düzenledi. Şüpheli kaçmaya fırsat bulamadan yakalandı. Sağlık raporuna götürülen cinayet şüphelisi Mustafa Bayar, gazetecilere dönerek, “Kızkardeşimi öldürmeseydim, geneleve düşecekti. Başımız öne eğik geziyorduk. Kendini geneleve satmasın diye öldürüp namusumuzu temizledik” dedi. Pişman olduğunu söyleyen şüpheli, sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

Haberin Devamı

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)