Gündem Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tekrar ifade verecek

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tekrar ifade verecek

Paylaş
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tekrar ifade verecek

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 7 aydır aralıksız süren soruşturmalarda ulaşılan yeni delil ve bilgiler ışığında, daha önce ifadesi alınan bazı kişilerin yeniden ifadesine başvuruluyor. Bu kapsamda, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar gelecek hafta tanık sıfatıyla bir kez daha ifade verecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma için, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’a TSK içindeki cuntacı askerlerin böyle bir kalkışmaya hazırlandıkları yönünde duyum alıp almadığı ve ordu içinde 'FETÖ’cü askerlerle ilgili daha önce işlem yapılıp yapılmadığının sorulacağı belirtildi.

Hulusi Akar, 16 Temmuz’da verdiği ifadede 15 Temmuz akşamı Genelkurmay 2. Başkanı Org.Yaşar Güler’in makamına geldiğini anlatmış, “Bana MİT’ten gelen bilgi ile Kara Havacılık Okulu’ndan 3 helikopterin görevlendirmesiyle bir faaliyet icra edileceğini iletti. Bunun üzerine derhal tedbirleri almaya başladık” demişti.

ONLAR DA İKİNCİ VEZ İFDE VERDİ



Hulusi Akar’ın emir subayı Levent Türkkan’ın “Abi” dediği tutuklu şüpheli Muhammet Uslu ile olay gecesi, Genelkurmay Başkanı'nı derdest eden ekibin başında bulunduğu belirtilen eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin de ikinci kez ifadeleri alındı.