Gündem Genelkurmay generallerine darbe yaptı

Genelkurmay generallerine darbe yaptı

Paylaş
Genelkurmay generallerine darbe yaptı

Genelkurmay generallerine darbe yaptı

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Balyoz Planı iddianamesinin 102 sanığı arasında, Bölücübaşı Apo’yu Kenya’dan Türkiye’ye getiren Özel Kuvvetler’in komutanı emekli Korgeneral Engin Alan da yer alıyor.

Haberin Devamı

Engin Alan’ın eşi Nevin Alan yaşananlarla ilgili olarak sessiz kalan Genelkurmay’a tepki gösterdi. Nevin Alan, “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kendi personeline ve emekli generallere darbe yaptı, onların arkasında durmadı. Biz isterdik ki onlardan bir tepki gelsin, bizi arayıp sorsunlar, biz onlardan fikir alalım, ama böyle bir şey olmadı” dedi.

Bodrum’dan döndü

Bir süredir Bodrum’da ailesiyle tatil yapan Engin Alan, yakalama kararının çıkarılmasının ardından pazar gecesi karayoluyla İstanbul’a döndü. Engin Alan daha önce yaptığı açıklamada, “Salı veya çarşamba günü adliyede olacağız. Guantanamo’da yer varsa oraya da gideriz. Biz hapisten korkmayız. Atatürk’ün bir sözü var. İstanbul işgal edildiğinde ‘Geldikleri gibi geri dönerler’ demişti. Şimdi ben de aynısını söylüyorum” demişti.

Haberin Devamı