Gündem Genelkurmay o açıklamayı değiştirip özür diledi

Genelkurmay o açıklamayı değiştirip özür diledi

Paylaş
Genelkurmay o açıklamayı değiştirip özür diledi

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tuğgeneral Özbek'in, Cizre'de bir askerin yaralanmasıyla ilgili açıklamadan dolayı özür dilediğini ve açıklamanın düzeltildiğini aktardı

Hasip Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, bugün Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tuğgeneral Metin Özbek’in kendisini telefonla aradığını bildirdi.

Özbek’in, kendisine, dün Genelkurmay’ın internet sitesinde Cizre’de bir askerin yaralanmasıyla ilgili yer alan açıklamada yanlışlık olduğunu, bu nedenle özür dilediklerini söylediğini aktaran Kaplan, "Bu haberi kaldıracaklarını, düzelteceklerini tarafımıza bildirmişlerdir. 2007’den beri Meclis’teyiz. Genelkurmay ile ilk kez bir telefon görüşmesi oluyor. Doğru yaklaşım ve bilgilendirmelerin; yanlışlıkları, anlaşmazlıkları çözeceği, özellikle çözüm sürecinde son derece önemli" dedi.

Gelinen noktada Genelkurmay’ın bu yaklaşımını, diyalog ve üslup tarzını, çözüm sürecinde hükümetten de beklediklerini ifade eden Kaplan, "Söylemde, jargonda, çözüm sürecini zora sokan değil süreci rahatlatan bir yaklaşım içine girmeleri gerekir" diye konuştu.

Kaplan, Cizre’de izinli bir erin bıçaklanması ile ilgili Genelkurmay’dan yapılan açıklamada "terör örgütüne müzahir bir partiden" ifadesinin geçtiğini ve bu açıklamayı eleştirdiğini anımsatan Kaplan, telefon görüşmesinden sonra Genelkurmay’ın internet sitesindeki açıklamanın düzeltildiğini bildirdi.

NE OLMUŞTU?


Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında yer alan ’Bölücü terör örgütüne müzahir (yardımcı) parti’ ifadesiyle, isim verilmeden BDP’nin kastedildiği görüşünü savunan Hasip Kaplan, "Genelkurmay’ın dili, çözüm sürecine hizmet etmez. 460 subay ve generali cezaevinde olunca ’teröre müzahir’ kavramını daha dikkatli kullanmalı" demiş ve twitter hesabında şunları yazmıştı: "Genelkurmay internet sitesinde, Cizre’de yaşandığı iddia edilen bir olayda pireyi deve eden ’teröre müzahir’ açıklaması tam bir talihsizlik. Genelkurmay’ın dili, çözüm sürecine hizmet etmez. 460 subay ve generali cezaevinde olunca ’teröre müzahir’ kavramını daha dikkatli kullanmalı."