Gündem Genelkurmay'a şehit protestosu

Genelkurmay'a şehit protestosu

Paylaş
Genelkurmay'a şehit protestosu

Türkiye'de dün bir ilk yaşandı, Çukurca'da şehit düşen askerlerin yakınları Genelkurmay Başkanlığı önünde protesto gösterisi düzenledi

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 27 Mayıs 2009’da mayın patlaması sonucu 7 asker şehit olmuştu. PKK’nın yaptığı açıklanan bu saldırının ardından Çukurca Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es’in Balyoz sanığı Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya ve yine Balyoz sanığı dönemin Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan ile yaptığı telefon görüşmeleri internette yayınlanmıştı.

Haberin Devamı

Bu görüşmelerde patlayan mayının orduya ait olduğu belirtiliyordu. İdari soruşturmada, patlayan mayının askerler tarafından döşendiği ortaya çıkmıştı.

‘Görevden alsınlar’

Türkiye’de dün bir ilk yaşandı, Çukurca’da şehit düşen askerlerin yakınları Genelkurmay Başkanlığı önünde protesto gösterisi düzenledi. Şehit yakınları, olayda ihmali bulunan komutanların görevden alınmasını istedi.

Şehit Er Deniz Demirci’nin annesi Gaziya Demirci, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ’a seslenerek, “Askerleri koruyamıyorsa istifa etsin” dedi. İstanbul’da da Hukukçular Derneği üyesi bir grup, Fenerbahçe Orduevi önüne gelerek, Balyoz Davası’nda yakalama kararı verilen 102 askerden bazılarının orduevinde olduğunu iddia ederek basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı