Gündem Genelkurmay'da da arama var

Genelkurmay'da da arama var

Paylaş
Genelkurmay'da da arama var

Genelkurmay'da da arama var

"Özel hayatın gizliliğini ihlal" soruşturması kapsamında 9 ilde 49 adreste arama yapılıyor. Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Bu kişiler arasında emekli albay İbrahim Sezer de bulunuyor. Genelkurmay Elektronik Sistem Komutanlığa da aranıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “fuhuşa aracılık ettikleri, bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik” soruşturma kapsamında, “'özel hayatın gizliliğinin ihlali”ne ilişkin verilen talimat üzerine, Ankara'da operasyon başlatıldı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği arama kararı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında askerlerin de bulunduğu 11 kişiye ait ev ve işyerinde arama başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “fuhuşa aracılık ettikleri, bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik” soruşturma kapsamında, bazı muvazzaf ve emekli subayların müşteki sıfatıyla ifadesine başvurulmuştu.

AA

Haberin Devamı