Gündem Genelkurmay'ın talebi reddedildi

Genelkurmay'ın talebi reddedildi

Paylaş
Genelkurmay'ın talebi reddedildi

Genelkurmay'ın talebi reddedildi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Seferberlik Ankara Bölge Başkanlığında hakim nezdinde gerçekleştirilen aramayla ilgili karara yapılan itirazı reddetti, ancak sınırlamalar getirdi.

Haberin Devamı

Mahkeme ret kararında, Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin talebi üzerine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliğince yapılan işlemin CMK’nın 125. maddesi kapsamında, devlet sırrının incelenmesi işlemi olmayıp, CMK’nın 119. maddesi kapsamında bir arama kararı ve uygulaması olduğu ifade edildi.

Bu nedenle itirazların reddedildiği belirtilen kararda, "arama konusu işlemlerin soruşturma konusu fiille sınırlandırılmasına ve soruşturmanın niteliği, arama yapılan yerin özelliği ve yapılacak işlemlerin kapsamı gibi nedenler de gözetilerek, aramanın en kısa sürede tamamlanmasına karar verildiği" kaydedildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, arama tamamlandığında "tutulacak tutanağın sadece suça konu delillerle ilgili bilgi ve belgelerle sınırlı olmasını" da kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Mahkeme, kararını oy birliğiyle verdi. İtiraza ilişkin başvurular, Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirliklerince 31 Aralık 2009 tarihinde yapılmıştı.