Gündem Generaller yakalama kararına itiraz etti

Generaller yakalama kararına itiraz etti

Paylaş
Generaller yakalama kararına itiraz etti

İkinci Balyoz davasında haklarında yakalama kararı çıkarılan 5 general 'yakalama kararına' itiraz etti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etmesi ile birlikte Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Güngör Nedim Kurubaş, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tuğgeneral Mehmet Eldem ve Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. Sanıkların avukatı Ali Fahir Kayacan, mahkemeye dilekçe vererek bu karara itirazda bulundu.

Haberin Devamı

Tutuksuz sanıkların davetiyeye rağmen mahkemeye gelmemeleri durumunda kaçak sayılacaklarını belirten avukat Kayacan, müvekkillerine henüz tebliğ gelmediğini ve dolayısıyla kaçak sayılmalarını gerektirecek bir durumun oluşmadığını savundu.

Müvekkilleri ile yakalama kararı çıkarılmayan 5 tutuksuz sanığa aynı suçlama ile dava açıldığını belirten Kayacan, yakalamanın kendi müvekkilleri yönünden alınmasının gerekçenin soyut olduğunu gösterdiğini iddia etti. Dilekçede, adli kontrol yerine tutuklu yargılamada ısrar edilmesinin yargılamanın adil ve tarafsız olacağına olan inancı sarsacağı belirtildi. Dilekçede sanıkların savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldıkları da hatırlatıldı.

8 SANIĞA YAKALAMA

Haberin Devamı

28 sanığın yer aldığı ikinci Balyoz iddianamesine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve soruşturma kapsamında savcılık tarafından ifade alındıktan sonra serbest bırakılan Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul , Tuğgeneral Mehmet Eldem, Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk, Albay Mehmet Örgen hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı.

Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, (DHA)