Siyaset 'Generallere darbe emrini ben mi verdim'
Paylaş
'Generallere darbe emrini ben mi verdim'

Emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un da sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası'na dün Silivri Cezaevi'nde devam edildi

‘YETER ARTIK!’

Haberin Devamı

Davanın dünkü 71’inci duruşması 22 aydır tutuklu olan gazeteci Tuncay Özkan’ın isyanına sahne oldu.

Tuncay Özkan 2 ay aradan sonra çıktığı duruşmada “İnsanları mezbahaya gelmiş danalar, kuzular gibi tutmuşsunuz burada. Arkamda ordu yok diye beni burada tutuyorsunuz. Benim suçum ne? Yeter artık. Ya bana suçumu söyleyin ya da bu yargılamayı bırakın” dedi.

BALYOZ’U HATIRLATTI

Tuncay Özkan “Hangi darbeyi yapmışım? Hangi general benden emir almış? Balyoz’da mı hukuk yok, burada mı? Ben kurbanlık koyun değilim. Bu bize yapılan zulümdür” diye konuştu.

Balyoz davasında serbest bırakılan çoğu emekli subay olan sanıkları hatırlatan Tuncay Özkan “Onların yargıçları yargıç değil mi? Balyoz’un yargıçları ‘Böyle tutuklama olur mu?’ diye karar veriyor. Gerekirse ölüm orucuna giderim” diye bağırdı.

Haberin Devamı

ÖLÜM ORUCU TUTACAK

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, sakin olması için Tuncay Özkan’ı uyardı. Tuncay Özkan, yüksek sesle “Cumaya kadar açlık grevi yapacağım. Gerekirse ölüm orucu tutacağım” dedi.

Bunun üzerine Köksal şengün Tuncay Özkan’ı salondan çıkardı. Köksal Şengün, Tuncay Özkan’a 5 duruşmaya katılmama cezası verdi.

BALBAY DA ÖFKELİ

Tuncay Özkan’dan sonra sözü davanın diğer tutuklu sanığı gazeteci Mustafa Balbay aldı. Mustafa Balbay, “Bu ülkenin kuvvet komutanları, ordu komutanları eksik teşebbüste bulunmuş da Mustafa Balbay mı tam teşebbüste bulunmuş, Balbay mı darbe yapmış” diye sordu. 17 aydır tutuklu yargılanan Mustafa Balbay şöyle devam etti: 70 yıl önce Nazım Hikmet’e cezaevinde daktilo verilmiş. Bize verilmiyor. Adnan Menderes 9 ay 20 günde, Deniz Gezmiş 15 ayda yargılandı.