Magazin George Clooney bakın kimin kuzeniymiş?

George Clooney bakın kimin kuzeniymiş?

Paylaş
George Clooney bakın kimin kuzeniymiş?

Reuters'ın haberine göre aktivist eylemleri ile tanınan George Clooney'nin damarlarındaki aktivist kan meğer Başkan Abraham Lincoln'den geliyormuş

Ancestry.com internet sitesinde Perşembe günü yayınlanan bir bilgide, George Clooney’nin Başkan Abraham Lincoln ile uzaktan akraba olduğu belirtildi.

İnternet sitesindeki haberde, Clooney’nin ABD 16. Başkanı Lincoln ile beşinci kuşaktan üvey kuzen torunu olduklarına yer verildi. Üveylik kısmına da açıklık getiren site, Lincoln’ün annesi Nancy Hanks’in, Clooney’nin 4. büyük –büyükannesi Mary Ann Sparrow’un üvey kız kardeşi olduğunu belirtti.

Hanks ve Sparrow aynı anneden(Lucy Hanks) fakat Hanks’in farklı evlilikleri sonucu doğmuşlardı. Lincoln’ün anneannesi olan Lucy Hanks aynı zamanda Clooney’nin de 5. büyük-büyükannesi idi.

Başkan Barack Obama’nın büyük bir destekçisi olduğu bilinen Clooney, geçen Mart ayında da Los Angeles’taki evinde Demokratlara fon yaratmak adına bir organizasyon düzenlemişti. Gecenin sonunda toplanan para ise yaklaşık 15 milyon dolar civarında gerçekleşmişti.

ABD tarihinin en önemli başkanlarından biri olarak nitelendirilen Lincoln ise bilindiği üzere Cumhuriyetçi idi.

Haberin Devamı