Gündem Gerçeği yok, korsanı çıktı!

Gerçeği yok, korsanı çıktı!

Paylaş
Gerçeği yok, korsanı çıktı!

Hanefi Avcı'nın olay yaratan kitabı 'Haliç'te Yaşayan Simonlar'ın orijinali bulunmuyor ancak korsanı şimdiden çıktı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze çekilen Hanefi Avcı'nın olay yaratan, Türkiye'nin en çok satılan kitabı "Haliç'te Yaşayan Simonlar"ın orijinali bulunmuyor ancak korsanı şimdiden çıktı.

Haberin Devamı

Bazı köşe yazarlarınca görünmez el tarafından toplatıldığı, “bandrol verilmiyor” olabileceği eleştirileri de yapılan, piyasa fiyatı 25 lira olan kitabın korsanı, tezgah altlarında 6 liraya satılıyor. Fatih'te, 1 saat içinde yaklaşık 50 kitap tükendi.

Angora Yayınevi tarafından 20 Ağustos Cuma günü piyasaya sürülen ve ilk baskısı anında tükenen “Haliç'te Yaşayan Simonlar” 608 sayfalık Avrupa Okuma Kağıdı'na basılı. Kitabın orijinali Ankara Özgün Matbaacılık'ta basılırken, 2'inci hamura basılan korsanında ise Ayrıntı Basımevi bilgisi yer alıyor. Korsan baskıda ayrıca bandrol, iletişim bilgileri, kaçıncı baskı olduğu bilgileri de bulunmuyor.

Kitabının 5. baskısının yapıldığını belirten Hanefi Avcı, “Korsanının İstanbul'da değil ama Akçay Edremit taraflarında çıkmış olduğunu duydum ama korsanı yüzde 99'u çıkar tabii. Yayınevi bu işleri ciddi takip ediyor. Başındaki arkadaş da geçmişten beri bu işlerle mücadele etmiş biri. Onların il emniyet müdürlüklerine kendi bandrol numaralarını, sayılarını, hangi tarihte çıktıklarını belirterek, gerekli bilgileri vererek yaptıkları başvuruları vardı. Belli noktalar olduğunda hem kendi mesleki birlikleriniN avukatlarını yönlendirerek, hem kendileri müracaat ederek korsanla mücadele ediyorlar. Basımevini yayınevini bulmaya yönelik çalışmaları da oluyor”

Haberin Devamı

'KORSANININ ÇIKACAĞINI TAHMİN EDİYORDUK'

İlk 2 baskısının 20'şer bin, daha sonrakilerin 5'er bin, sonuncusunun da 100 bin basıldığını bildiğini belirten Avcı, “Bandrol bulunmuyor” iddiaları için, “Zannetmiyorum. Ancak basımevinde sorun vardı, bugün itibariyle bu talepleri karşılayacak duruma gelmişlerdi. Dün bir 40 bin, bugün de 50 bin vermek suretiyle, biraz da büyük şehirlerdeki acil talebi karşılamış olacaklardı” dedi.

Arkadaş ve Angora Kitabevi Genel Müdürü Cahit Akcan da, bandrolla ilgili bir sorunları olmadığını, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda istedikleri kadar bandrol alabildikleini belirterek, “Korsan basım bizim de kulağımıza geldi. Sadece İstanbul'da değil diğer illerde de korsan kitaplar satılıyor. Yayıncılar Birliği'ne bildirdik. Takibini hukuksal olarak yapıyoruz. Şu ana kadar piyasaya 120 bin kitap verdik. 50 bin daha veriliyor. Bu haftanın sonudan 250 bin hedef var. Biz de korsanının çıkmasını tahmin ediyorduk. Yasal işlemler devam ediyor.”

MUSTAFA KINALI / DHA

Haberin Devamı