Bilim - Teknoloji Gerçek Atılgan Ucuşa Geçti
Paylaş
Gerçek Atılgan Ucuşa Geçti

Bir dönem insanı için bilim kurgu ve gelecek ile sembolleşen Uzay Yolu dizisi gerçek mi oluyor? İşte uçuşa geçen gerçek uzay gemisi Atılgan'dan ilk detaylar.

Bilim kurgu filmlerde sık sık rastladığımız, uzaya yolculuk teması yakın gelecekte herkes için gerçek olacak. Günümüzde, multi milyarderlerin gerçekleştirebildiği bu turizim Virgin firması tarafından her ekonomik sınıfa uygun hale getirilecek. Uçuk fikirleriyle tanınan ve havacılık sektöründe de şirketleri bulunan Virgin CEO'su Richard Branson geçtiğimiz yıllarda bu projeyi hayata geçireceğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Uzaya Turizm İçin Büyük Adım Bu uğurda hazırlanan ilk uzay yolcu gemisi olan VSS Enterprise (Atılgan) dün ilk serbest süzülüşünü başarıyla gerçekleştirdi. Adını Uzay Yolu dizisindeki efsanevi uzay gemisi Atılgan'dan alan araç, 2003 yılından bu yana projenin ulaştığı en uzak uçuş mesafesini kaydetti. 11 dakika boyunca uçan Atılgan 47 bin feet yüksekliğe ulaştı. Virgin'in projesinde yolcuları taşıyan mekik daha büyük bir uçak tarafından atmosfere çıkartılacak daha sonra ise buradan serbest uçuş için bırakılacak. Böylece, Atılgan uzaya uçarken daha tasarruflu bir yol izleyecek. Daha fazlası için ShiftDelete.net sitesini ziyaret edebilirsiniz.