Serhan Sokulgan Gerçek bir hikaye: Aşk Uykusu
HABERİ PAYLAŞ

Gerçek bir hikaye: Aşk Uykusu

Haberin Devamı

Mehmet Coşkundeniz'in romanından uyarlanan 'Aşk Uykusu' dün vizyona girdi. Açıkçası aşkla ilgili filmlere bayılmam hatta çok denk gelmedikçe izlemem. Ancak 'Aşk Uykusu' bu düşüncemi kırdı.

Hepimizin hayatında birçok hikaye vardır elbet; yaşanmışlıklar, gözlemlediklerimiz ve her duyduğumuzda hâlâ şaşırdıklarımız. Mehmet Coşkundeniz'in ilişkilerle ilgili gözlemleri, yorumları bana hep dürüst ve gerçekçi gelmiştir. Kalple mantık bağını her zaman dengeleyen Mehmet Coşkundeniz, gerçek bir hikâyeyi anlatmış. Gökçe Bahadır, Alican Yücesoy, Hande Subaşı'nın rol aldığı 'Aşk Uykusu' gerçek saf bir aşkın zaman geçtikçe nasıl şekil değiştirdiğini, gerçek sevginin acı çekmeden ve emek vermeden sana dönmeyeceğini gözler önüne seriyor.

Gerçek bir hikaye: Aşk Uykusu

Metropol insanının doyumsuz, tükenmiş, bazen ne istediğini bilmeyen tavrını güzel bir şekilde anlatan 'Aşk Uykusu' son dönemde izlediğim en iyi filmlerden biri. Mehmet Coşkundeniz'in de rol aldığı filmde Gökçe Bahadır oyunculuğunun hakkını her mimiğinde sonuna kadar vermiş.


İZDİVAÇ PROGRAMLARINA SEDA SAYAN KIYAĞI


Yayından kaldırılması düşünülen izdivaç programları için 5 kanalın genel müdürleri RTÜK yönetimi ile bir araya geldi. RTÜK, kanal genel müdürlerine "Evlilik programlarını kaldırmanızı öneririz çünkü para cezaları sürecek" dedi.

Gerçek bir hikaye: Aşk Uykusu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "Bizim amacımız yasaklamak değil, bu programların kendilerine çeki düzen vermesi" dedi. Gerçekten de Numan Kurtulmuş haksız değil. Çok doğru bir şey söylemiş. Ben bile zaman zaman izlediklerime inanamıyorum. Hatta bu programlarda çoğu zaman kim bilir ne çirkin kelimeler dönüyorsa biplenerek sessizleştiriliyor.

Duyduğuma göre Seda Sayan kendi programını da düşünerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ı telefonla arayarak bu sıkıntılı durumun çözülmesini ve uzlaşılmasını rica etmiş.


TAKSİLER NE KADAR GÜVENLİ?


Yıllardır taksicilerin yaşadığı gasp ve cinayet olayları haber başlıklarından düşmez. Mesleğin zorlukları ve her gün bin çeşit insanla karşılaşmaları bazen onların da psikolojilerini bozabiliyor. Gerçi yoğun insan ilişkisinin olduğu her işte ne kadar akıl sağlığı kontrol edilebilir o da tartışılır. Geçen hafta BiTaksi uygulamasını kullanan çiftin yaşadığı şaşırtıcı olay tüm basına yansıdı. İnsan tam olarak bir görüntü olmayınca "Acaba doğru mu?" diyor kendi kendine ama olayın görüntüleri bu hafta ortaya çıkınca gerçekten kanım dondu. Bu olay birkaç ölümle de sonlanabilirdi!

Gerçek bir hikaye: Aşk Uykusu

BiTaksi her ne kadar konuyla ilgili müşterinin yanında duran bir açıklama yapsa da olayın mağduriyetini kapatamaz. Hepimiz gün içerisinde birçok uygulama kullanıyoruz ama BiTaksi, Uber gibi sürücülerini bir sınavdan geçirmiyor, sabıka kaydı gibi bir evrak prosedürü uygulamıyor. Bazen kullandığımız durakta taksi olmayınca hepimiz mecburen yoldan geçen taksiye biniyoruz. Her meslekte olduğu gibi taksiciler arasında da bazen haddini aşanlar olabiliyor. Geçenlerde bindiğim taksinin sürücüsü uykusuz olacak ki gözlerini bir ara kapatarak aracı kullandı. Uyarımdan sonra gideceğim yere kadar sürekli sürücüyle bir kaza yaşanmasın diye sohbet ettim.

Yıllardır taksi kullanıcısı olarak yaşadığım mağduriyetleri bir yazsam roman olur sanırım. Sizin de öyle değil mi? Her ne kadar şikayet hatları olsa da hiçbir işe yaramıyor.


ÇORBADA TUZUNUZ OLSUN


Çorbada Tuzun Olsun Derneği, birkaç yıldır evsiz insanlara yardım elini uzatan gönüllülerden oluşan bir dernek. Gitgide sayısı artan gönüllüler, her akşam derneğin kapısında buluşup ulaşabildikleri kadar evsize yemek servisi yapıyor.

Gerçek bir hikaye: Aşk Uykusu

İletişim Danışmanı Özgür Aras'ın da sosyal medyada sanatçılarla başlattığı hareket, kısa zamanda büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Siz de "Çorbada tuzum olsun" diyorsanız sosyal medya hesaplarından derneği takip edip gönüllü olarak yapmak istediğiniz yardımı belirterek bir akşam onlara katılabilirsiniz.

SERTAB ERENER'İN DİJİTAL PLATFORM ZEKASI


Sertab Erener'in ağabeyi Serdar Erener'in reklam ajansıyla çalışması onun için gerçekten biçilmiş bir kaftan. Reklamcılık konusunda duayen olan Serdar Erener çıktığı günden bu yana hem Sertab'ın hem Nil Karaibrahimgil'in hep yanında. Sertab'ın özellikle geçen ay şehir hatları vapurunda müzisyenlerle halka karışıp şarkı söylediği görüntüler günlerce konuşuldu ve hedefe ulaştı. Sertab şimdi YouTube kanalı için çok zekice ataklar yapıyor. Özellikle YouTube'da hatrı sayılır dinleyici kitlesi olan isimlerle iş birliği içinde.

Gerçek bir hikaye: Aşk Uykusu

En son geçtiğimiz gün YouTube da şarkılarıyla milyonlara ulaşan Evrencan Gündüz ile düet yapan Sertab, Instagram'dan da canlı yayın yaptı. Bir sanatçı için günümüzde geniş kitlelere ulaşmanın dışında günceli takip etmek çok önemli. Bence bu konuda Sertab, YouTube ve sosyal medya kitlesini de tavlayan sanatçılar arasında en başarılı isimlerden.


SON DÖNEM BEĞENDİKLERİM


DERYA ULUĞ: Derya Uluğ 'Okyanus' şarkısıyla ortalığı kasıp kavurduktan sonra 'Canavar' şarkısını da dilime doladı. Derya'yı projeleri öncesi güzel mekanlarda şarkı söylerken tanıdım. Çalışkanlığını ve mütevazılığını elden bırakmayan Derya, ekip ruhuna da çok inananlardan. Geçen hafta 15 günde bir çarşamba geceleri Opera Club'de çıkan Derya'yı izlemeye gittim. Müzikal yolcuğuna beraber çıktığı Asil Gök şefliğindeki orkestrası sound ve bütünlük olarak çok iyiydi. PR kısmında herkesle tek tek ilgilenen ve ayrıca söz yazarı olan Habil Ceyhan da Derya'nın başarı hikayesindeki gizli kahramanlardan.

Gerçek bir hikaye: Aşk Uykusu

Sahnede duruşu, yaklaşımı ve oraya onu izlemeye gelen şarkıcıları kırmayıp tek tek sahneye alması çok hoşuma gitti. Derya, sahne okulundan çok önceden mezun olanlardan. Repertuvarında egosuna yenilmeden hemen hemen herkesin şarkısına yer veriyor. Yaz için yeni şarkı hazırlayan Derya Uluğ yine aranjör olarak doğru isim Ozan Çolakoğlu'nu seçmiş.

Gerçek bir hikaye: Aşk UykusuPINAR SOYKAN'IN YENİ TEKLİSİ: Pınar Soykan'ı radyoda Özcan Deniz'in şarkısı 'Dön Desem'e yaptığı cover şarkıyla duymuştum. Hatta Pınar'ın yorumunu daha çok beğenmiştim. Birkaç kez sahnede izlediğim Pınar'ın canlı performansı da çok iyi. Sahnede poptan klasik müziğe uzanan geniş ve güzel bir repertuvarı var. Geçen gün yeni şarkısı yayınlanan Pınar Soykan'ın klibine denk geldim. Söz ve müziği Gökhan Akkuş'a ait 'Yokum Ben'i bu sıralar radyolarda çok duyuyorum hatta bu sabah dilime dolayıp dolayıp söyledim.

Aşk bir macera bir oyundu senin gözünde
Ah bile bile tutsak oldum, çok büyüttüm gözümde
Sensiz geçen günlerde özledim, seni çok özledim
Bir ara bir sor diye bekledim, çok bekledim


Sıradaki haber yükleniyor...
holder