Gündem Gerçek Zihni Sinir'den 'dolandırıcılık procesi'

Gerçek Zihni Sinir'den 'dolandırıcılık procesi'

Paylaş
Gerçek Zihni Sinir'den 'dolandırıcılık procesi'

Sahte mühendislik diploması ve 'müthiş icadıyla' Pamukova Belediyesi'ni 650 bin lira dolandırdı

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde 2008 yılında sahte mühendislik diplomaları ve onaylı olduğunu belirttiği projelerle belediyeye gelerek az enerji ile çok daha yüksek enerji üreteceğini söyleyip işe girdiği gibi belediyenin kasasından da 650 bin TL harcama yapan Kubilay Barlas, foyası ortaya çıkınca ağır cezalık oldu. Mahkemede tanık olarak ifade veren eski belediye başkanı ise onun ucuz enerjiyle ilgili vaadlerine aldandıklarını belirterek görüşmeler sırasında çekilmiş videoları da mahkemeye delil olarak sundu.

Haberin Devamı

Sakarya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davayla ilgili olay Pamukova İlçesiÆnde 2008 yılında yaşandı. Daha sonra lise mezunu olduğu ortaya çıkan 29 yaşındaki Kubilay Barlas dönemin AK Partili Pamukova Belediye Başkanı Feridun TuranÆa kendisini Bilgisayar Mühendisi olarak tanıtarak ôDüşük oranda elektrik enerjisi kullanarak yüksek oranlarda elektrik enerjisi üretimi buluşu" olduğunu belirterek sahte olduğu anlaşılan bazı patent belgelerini de gösterdi.

Belediye Başkanı Turan da projeyi belediye bünyesindeki kuruluşların elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak amacıyla kabul etti. Onu 2008 yılının Aralık ayından itibaren yüksek maaşla sözleşmeli olarak işe aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne ilişkin lisans mezuniyet diploması fotokopilerini de belediyeye veren Kubilay Barlas, sözde buluşuyla ilgili olarak da belediye kasasından yaklaşık 650 bin TL para kullandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılki 29 Mart yerel seçimlerinde AK partili Feridun Turan seçimi kaybedip yerine MHP'den Cevat Keser gelince, yeni başkan bir ihbar üzerine bu konuyu araştırdı. Yüksek maaşla işe alınan Kubilay Barlas'ın diploma ve belgelerinin sahte olduğu anlaşılınca durum Cumhuriyet Savccılığı'na bildirildi ve dava açıldı.

Sakarya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Kubilay Barlas kendisini mühendis olarak tanıtmadığını ileri sürerken, tanık olarak dinlenen eski başkan Feridun Turan ise delil olarak görüşmeler sırasında yapılan video çekimlerini gösterdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

DHA