Siyaset Gerçeker: Hedef yargı bağımsızlığı
Paylaş
Gerçeker: Hedef yargı bağımsızlığı

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, "Yargı bağımsızlığı yok edilmek isteniyor" diye konuştu

Hasan Gerçeker, Ankara Adliyesi Konferans Salonu’nda hakim ve savcılara seslendi. Yargı bağımsızlığı ile ilgili mücadelenin bugün başlamadığını, 12 Eylül anayasasından bu yana mücadelenin devam ettiğini söyledi.

Hakim ve savcıların yargı bağımsızlığıyla ilgili tepkilerini her zaman dile getirdiklerini ifade eden Gerçeker, bunu dile getirmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Gerçeker, "Bu mesleğin çok çilesini çektik. Önümüzdeki dosyaların kapağını açınca içinde insan olduğunu düşünüp tarafsızlık içinde karar vermeye çalışıyoruz.

Biz bugün yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı ilkesini demokratik, laik, hukuk devletinin temeli olduğu için savunuyoruz" diye konuştu.

"YARGININ İŞYÜKÜ ARTIYOR"

Anayasa değişiklik çalışmalarıyla ilgili Yargıtay Başkanlar Kurulu’nun bugün toplandığını, oradaki görüşlerin kamuoyuna açıklanacağını anımsatan Gerçeker, "Amacımız sizlerle de bu sorunları paylaşmak" dedi.

Yargının iş yükünün giderek arttığını, dosya sayısının çığ gibi büyüdüğünü, alt yapı sorununun devam ettiğini anlatan Gerçeker, bu sorunlar çözülmeden yargı bağımsızlığıyla ilgili yapılacak düzenlemelerin işe yaramayacağını ifade etti.

"Yargı bağımsızlığı yok edilmek isteniyor" diyen Gerçeker, bu konularla ilgili görüşlerini her zaman söylemeye devam edeceklerini belirtti.

Haberin Devamı