Gündem Gerdanlık hırsızları yakalandı

Gerdanlık hırsızları yakalandı

Paylaş
Gerdanlık hırsızları yakalandı

CNR Expo'da açılan 32. İstanbul Mücevher Fuarı'nda 1 milyon TL'lik gerdanlığı çaldıkları iddia edilen zanlılardan 3'ü Manila Havalimanı'nda yakalandı

Mücevher fuarında meydana gelen hırsızlık olayı Asayiş Şube Müdürlüğü’nü dedektiflerinin çalışması kısa sürede aytınlatılmıştı. Polis güvenlik kameralarından ve fuar girişindeki bilgisayar kayıtlarından kimlikleri belirlenen Filipin uyruklu zanlıların bir uçakla önce Dubai’ye ardından da Filipinler’in başkenti Manila’ya kaçtıkları tespit edilmişti.

İnterpol Daire Başkanlığı tarafından zanlıların olayla ilgili ifadelerinin alınması için işlem başlatılmıştı. Bu arada İstanbul’da zanlılalarla ilgili tutuklama kararı verilmişti.

HAVALİMANINDA KAYBOLDULAR

Filipin Dışişleri Bakanlığı tarafından İnterpol Daire Başkanlığına gönderilen bir yazıyla İstanbul’dan önce Dubai’ye oradan aktarma yaparak Filipinler’in Manila Havalimanı’ na giden zanlılardan 4’nün uçaktan indikleri ancak pasaport kontrolünden geçmeden ortadan kayboldukları ortaya çıktı.

Ankara’ya ulaşan yazıda Türkiye’den bildirilen 7 Filipin uyruklu şahıstan Armando F. (45), Rosita P. (57) ve Hebie C.’un (35) pasaport kontrolü sırasında yakalandıkları belirlendi. Haklarındaki iddialar yüzünden üzerleri ve bağajları aranan bu zanlılarından çalınan gerdanlığın çıkmadığı belirtildi.

Olayla ilgili ifadeleri alınan bu üç kişinin adreslerinin tespit edilerek serbest bırakıldığı belirtildi. Öte yandan aynı yazıda diğer zanlılar Janice A., Edgaro R., Cesar G. ve Armando A.’nın uçaktan inmelerine rağmen havalimanı içinde esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldukları söylendi.

Bu kişilerin uçaktan inmelerine rağmen pasaport kontrolüne girmedikleri, havalimanında yapılan aralardada bulunamadıkları bildirildi.

Zanlıların pasaport kontrolüne girmeden Filipinler’e giriş yaptıkları sanılıyor. Yetkililer Filipinlerle zanlıların yakalanması için interpol düzeyinde yapılan yazışmaların devam ettiğini söylediler.

Ali AKSOYER/DHA