Gündem Gerdeğe giremeden cezaevine girdi

Gerdeğe giremeden cezaevine girdi

Paylaş
Gerdeğe giremeden cezaevine girdi

Bursa'da uyuşturucu çetesine yönelik operasyonda tutuklanan 19 kişi arasında yakalandığı gün bir akrabasıyla evlendirilen ve gerdeğe girecek olan 16 yaşındaki E.Ç de vardı

Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde uyuşturucu ticareti yapanlara yönelik gerçekleştirilen ve 22 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, şüpheliler arasında bulunan ve 15 yaşındaki N.A. adlı akrabasıyla imam nikahıyla evlendirilen 16 yaşındaki E.Ç.’nin de bulunduğu ortaya çıktı. Uyuşturucu madde satıcılığı suçundan gözaltına alınan E.Ç. gerdeğe giremeden çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaklaşık 6 ay süren takip sonucu uyuşturucu ticareti yapanlara karşı önceki gece ‘Yaprak’ adı verilen eşzamanlı operasyon düzenledi.

Sabah saat 05.00’de başlayan ve 200 polisin yanı sıra ‘Alfa’ adlı eğitimli polis köpeğinin de yer aldığı şafak baskınında önceden belirlenen 18 evde arama yapıldı. Operasyonda E.Ç. (16), Necla Yıldırım (20), Murat Emul (40), Yadigar Emul (35), Kader Kınık (36), Bayram Çimenlitepe (44), Mehmet Tarı Öner (52), Tayfun Ergörmüş (30), Şafak Zorlu (21), İbrahim Çimentaş (20), Bahtiyar Yıldırım (54), Kudret Eyli (30), Seydi Eyli (38), Mesut Ilgar (47), Özlem Çetintaş (24), Ayhan Çetintaş (28), Mehmet Emul (52), İbrahim Çetintaş (44) Ahmet Kurumlu (24), Yılmaz Çimenlitepe (18) ile 16 yaşındaki Y.K. ile aynı yaştaki S.L. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda 154 kök hintkeneviri, 16 gram toz esrar, ruhsatsız 2 tüfek ve tabanca ile silahlara ait toplam 22 fiyek ele geçirildi.

BASKIN GECESİ GERDEĞE GİRECEKMİŞ

Uyuşturucu madde satıcılığı suçundan gözaltına alınan 16 yaşındaki E.Ç.’nin, baskın gecesi akrabası olan 15 yaşındaki N.A. ile evlendirildiği ve baskın nedeniyle gerdeğe giremediği bildirildi.

Sorgulamalarından sonra ‘İştirak halinde uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan adliyeye çıkartılan şüphelilerden, aralarında gerdeğe giremeden gözaltına alınan E.Ç.’nin de bulunduğu 19 kişi tutuklanırken, İbrahim Çetintaş, Kader Kınık ve S.L. adındaki kız çocuğu mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Hüseyin TÜCCAR- Erdoğan PAÇİN/BURSA, (DHA)