Siyaset 'Gereğini yapın' dedi, dosya 4 mahkeme dolaştı
Paylaş
'Gereğini yapın' dedi, dosya 4 mahkeme dolaştı

Başbakan'ın 'gereğini yapın' dediği ve yeğeni Mehmet Erdoğan'ın da sanıklar arasında bulunduğu olaya ilişkin dosya İstanbul'da bulunan 4 adliye arasında gitti geldi.

Uyuşturucu operasyonu sonucu tutuklanan Başbakan’ın yeğeni Mehmet Erdoğan’ın da yargılandığı dava dosyası Yargıtay uyuşmazlık mahkemesine gönderildi.

DOSYA İLK OLARAK BEYOĞLU’NA GÖNDERİLDİ

Başbakan Erdoğan’ın ‘gereğini yapın’ dediği iddia edilen dosya adliye adliye dolaştı. İlk olarak Balyoz soruşturmasında da görevli İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar 17 Mart 2010’da yürüttüğü soruşturmada görevsizlik kararı vererek dosyayı Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

DAHA SONRA ŞİŞLİ’YE GÖNDERİLDİ

Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı da suçun Şişli’de işlendiğini belirterek soruşturma dosyasını Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

ŞİŞLİ SULTANAHMET’E GÖNDERDİ

Şişli Savcılığı da suçun Ağır Ceza Mahkemelerinin görev alanına girdiğini belirterek dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. İstanbul Savcılığı da 19 Nisan 2010’da şüpheliler hakkında iddianame düzenledi.

SULTANAHMET, ÖZEL YETKİLİ AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERDİ

İddianameyi kabul eden İstanbul 1. ağır Ceza mahkemesi de suçun CMK 250. madde ile yetkili Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesinin görev alanına girdiğini belirterek dosyayı özel yetkili İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

ÖZEL YETKİLİ MAHKEME İSE YARGITAY’A GÖNDERİLDİ

11. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun örgüt kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek, 22 Haziran 2010’da görevsizlik kararı ile dosyayı uyuşmazlık mahkemesi olan Yargıtay 5. ceza dairesine gönderdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi hangi mahkemenin görevli olduğuna karar verecek.

Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL (DHA)

2

Haberin Devamı