Gündem Gerekirse muvazzaf generaller de ifade verecek

Gerekirse muvazzaf generaller de ifade verecek

Paylaş
Gerekirse muvazzaf generaller de ifade verecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı balyoz soruşturmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Balyoz soruşturması kapsamında muvazzaf askerlere yönelik operasyonun durdurulmasının söz konusu olmadığını söyledi.

“OPERASYONU DURDURMADIK"

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi çıkışında gazetecilere sohpet edip açıklama yapan Çolakkadı,“Biz operasyonu durdurmadık. Biz emniyete ve Merkez Komutanlığı’na yazı yazdık.Yazıda şunu dedik;’Soruşturmayı şu savcılar yürütüyordu şunlar eklendi. Savcı kadrosunda değişiklik var. Bundan sonra size bu savcılar talimat verecek, bunlarla irtibat kurun.’ Yani yeni heyeti tanıtıyoruz. Durdurma diye bir şey yok. Yazılan haberlerde en büyük yanlış mahkeme kararı durduruldu diyorlar. Mahkemenin verdiği yakalama emri yok."dedi.

ÇOLAKKADI: “MUVAZZAF ASKERLERİ SAVCILAR ÇAĞIRABİLİR"

Gazetecilerin “Savcıların muvazzaf askerlerin gözaltına alınması talimatı verdiği bir muvazzaf yok mu?" sorusuna Çolakkadı, ise şöyle yanıt verdi;

“Savcıların bir yazısı var ama yazıda ifadeye çağırma günü yok. Falan günü getirin diye gün belirtilmemiş. Çağırılan isimler ifadeye tabi ki gelecek. Mahkemenin bir yakalama kararı olmadığını biliyorum. Savcılar yazı ile de çağırabilir. Öyle çağırmışlar. “

MUVAZZAF GENERALLERE BEN KARAR VERECEĞİM

Çolakkadı, muvazzaf askerlerin ne zaman ifadeye geleceğine ilişkin soruşturmada görevli 4 savcıların karar vereceğini ifade etti. Öte yandan ‘muvazzaf generallerin’ ifadeye ne zaman geleceğine ilişkin kendisinin karar vereceğini belirten Çolakkadı,"O dosyada ben de soruşturma savcısıyım. Başsavcı vekili olarak yazarım. Kaldı ki başsavcı günler öncesinden muvazzaf generallerin bakanlık genelgesi gereği, soruşturmasını başsavcı vekillerine vermiştir. Yani ben soruşturma savcısıyım. Diğerleri(muvazzaf generaller) ancak ben gel dersem gelir. Yani general seviyesindekilerin soruşturmasını İstanbul Başsavcı vekilleri vermiş. Onları görevlendirmiş.Bu vekiller isterse tek başına yürütür. Şu anda başsavcı vekilinin(Olcay Seçkin) biri de izinli ve emekli olacak. Ben de tek başıma yetiştiremeyeceğime göre en kıdemli iki savcıdan birini görevlendiriyorum.

O bakımdan hepsini benim yürütmem mümkün değil. Burada çok sayıda general olduğu söyleniyor. Dolayısıyla başsavcı vekili yürütemeyecekse en kıdemli savcı dahil edilir." diye konuştu.

"SAVCILARI KIDEMSİZ OLDUKLARI İÇİN ALDIK"

“İki savcıyı soruşturmadan alma gerekçeniz nedir?" sorusuna ise Çolakkadı," Şu an görevden aldıklarımız en kıdemsiz savcılar. Birisi buradaki en kıdemsizi. Verdiğimiz de buradaki en kıdemli savcı tabi ki değiştireceğiz."


DHA