Beden Sağlığı Gerekmiyorsa 20'lik dişlerinizi çektirmeyin!

Gerekmiyorsa 20'lik dişlerinizi çektirmeyin!

Paylaş
Gerekmiyorsa 20'lik dişlerinizi çektirmeyin!

20 yaş dişleri ağızda düzgün olarak yerini almışsa çekilmesi gerekmiyor. 20'lik dişler, azı dişlerinin herhangi birinin kaybı durumunda eğer o bölgeye porselen köprü yapılması düşünülürse bir ayak görevi görerek köprüye destek olabilir

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, herkesin korkulu rüyası 20 yaş dişleri hakkında bilgi verdi: “20 yaş dişleri eğer mevcut diş dizisini bozuyorsa veya yarı gömük halde ise mutlaka çekilmeli. Ancak ağızda düzgün bir şekilde yerini almış 20 yaş dişlerinin çekilmesine gerek yok. Bazı durumlarda da 20 yaş dişleri ağızda yerini alır ancak yanağa veya dil tarafına doğru eğik olarak çıkabilir. Eğer fırçalama zorluğu varsa ve bu dişler fırçalanamadığı için çürüyorsa böyle bir durumda da bu dişlerin çekilmesi düşünülebilir.”


ÇİĞNEMEYE YARDIMCI OLUR


Diş Hekimi Pertev Kökdemir, 20 yaş dişleri ile ilgili şu tavsiyelerde de bulundu: “Eğer 20 yaş dişleri ağızda düzgün olarak yerini almışsa çekilmeden korunması hem çiğnemeye katkıda bulunur hem de azı dişlerinin herhangi birinin kaybı durumunda eğer o bölgeye porselen köprü yapılması düşünülürse bir ayak görevi görerek köprüye destek olur.”


KRONİK İLTİHAP ZARAR VEREBİLİR


“20 yaş dişleri, 19-21 yaşları arasında harekete geçerek ağızda yerini almaya başlar” diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Bu yaşlarda mutlaka 20 yaş dişlerinin kontrolü yapılmalı ve dişlerin bir problem yaratabileceği öngörülüyorsa gerekli tedbirler diş hekimi tarafından alınmalıdır. Sürekli ağrıya sebep olan veya kronik iltihabı olan 20 yaş dişleri, hemen önündeki son büyük azı dişine de zarar verebilir” diyerek uyardı.

Haberin Devamı