Ekonomi Gereksiz detay yok, avantajı çok!

Gereksiz detay yok, avantajı çok!

Paylaş
Gereksiz detay yok, avantajı çok!

Roya Yapı’nın Ümraniye’deki Finans Merkezi’nin yanında inşa ettiği Roya Nova’da ev fiyatları 249 bin liradan başlıyor

Roya Nova’da metrekare fiyatlar 4 bin 800 ila 7 bin lira arasında değişiyor. Projede 1+0, 1+1 ve 2+1 tipinde 255 daire var. Peşin alımlara özel indirimlerin yanı sıra ayda ortalama 5 bin lira taksitlerle 120 aya kadar vade de yapılıyor.

2019’DA TESLİM, 2020’DE PEŞİNAT


Evlerin 2019’da teslim edilmesi planlanıyor. Peşinatı ise 2020’de ödemek mümkün. Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Afşin Aykanat, “Roya Nova, bölgedeki konut projeleri arasından tasarımı ve yatırımcıya sağladığı kazançla ayrışıyor. Konut alıcılarının tüm beklentilerini karşılayacak. Bir konutun nasıl üst düzey verimli ve kişiye özel olarak planlanabileceğine ilişkin en doğru cevabı veriyor” dedi.


4 BANKA AYNI ANDA GARANTÖR


Aykanat, bir kamu bankasının da aralarında olduğu 4 bankanın projenin garantörü olduğunu söyleyerek, “İnşaat sektöründe oldukça az görülen bu durum, aynı zamanda Roya Nova’yı şu an için Türkiye’nin en güvenilir konut projesi yapmayı başardı. Metro ve otobüs duraklarına yakınlığıyla yatırım kadar oturmak isteyenleri de çeken Roya Nova’da 3 toplantı salonu, 4 otopark katı, kulvarlı havuz ve deniz manzaralı teras var” bilgilerini verdi.

AİDATLARI NEDEN DÜŞÜK?


Roya Nova'da aidatların metrekaresi 2.5 lira olacak. Örneğin, 1+1 daire 65 metrekare. Aylık aidat tutarı ise 162.5 lira. Afşin Aykanat, “Roya Yapı’da konut ve ofis tecrübesi çok iyi olan firmalar bir araya geldi. Güçlü bir mimari grup ortak olarak Roya Yapı'da yer alıyor. Mimarinin de bizde olması daha önce edindiğimiz otel yapım tecrübelerimizi projelerimize yansıtma imkanı sağlıyor. Otelde işletme maliyetlerini düşük tutmak önemli. Otel işletilirken önemli olan minimum personelle maksimum faydayı sağlamak. Projelerimizi dizayn ederken bir otel mantığıyla ele alıyoruz. Kattaki daire adedinden, temizliğe ve güvenlik masrafına kadar bazı giderleri minimize ediyoruz. Ancak bunu maksimum hizmeti sağlayarak yapıyoruz.

‘MASRAFLARI DÜŞÜRDÜK’


Ayrıca projede kullanılmayan fonksiyonları devre dışı bırakıyoruz. Roya Nova'ya başlamadan önce dijital ortamda bin 200 kişiye sorular yönelttik. "Bir dairenin sizin eviniz olması için nelerin olması gerekir" diye sorduk ve yanıtları topladık. "Burada yaşayacak kişi ne ister?" ona ulaşmaya çalıştık. Onların, dairelerin metrekaresinden odaların büyüklüklerine, portmantoda asmak istedikleri palto adedine kadar ihyitaçlarını dikkate aldık. Örneğin balkon ya da havuz istekleri var mı? Hepsini değerlendirip projemizi ona göre dizayn ettik. Soruların en önemli kısmı ise sosyal alanlardı. Çünkü sosyal alanlar aidat yükünü belirleyen önemli unsurlar. Ankette kapalı yüzme havuzunu sadece yüzde 2 istedik. Kapalı yüzme havuzundan vazgeçerek diğer daire sahiplerine masraf yükünden kaçındık.

Havuzun yapım, bakım ve işletme masrafları çok yüklüdür, bunları bertaraf etmiş olduk. Squash salonu isteyen kişi sayısı sıfırdı. Tenis kortu olsun diyenler ise sadece yüzde 3'tü. Ama karaoke ve sinema salonu yüksek oranda istendi. Bizde Roya Nova'ya karaoke ve sinema salonları ekledik. Üstelik bu donatıların gideri yok, aidata yansıyan bir yanı da yok” açıklamalarını yaptı.

Haberin Devamı