Gündem Gergin başladı, gergin bitti!

Gergin başladı, gergin bitti!

Paylaş
Gergin başladı, gergin bitti!

Maltepe Gülsuyu'nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik'in hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin da yaralandığı olaylara ilişkin dava gergin başladı, gergin bitti. Mahkeme Heyeti, konuyu HSYK'ya taşımaya karar verdi

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah saatlerinde başlayıp yaklaşık 8 saat süren duruşmada, sanıklar ve müştekilerin kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinin ardından 311 sayfalık iddianamenin okunmasına geçildi. Öğle arasının ardından okunmasına başlanan iddianamenin 78. sayfasına kadar okundu. Ardından da tutuklu sanıklara söz verildi.

"BOŞU BOŞUNA CEZAEVİNDE YATIYORUM"

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Göksel Kesici, "Ben mağdurum, tahliyemi talep ederim" dedi. Bir diğer tutuklu sanık Kinyas Taşhan ise 2 yıldır cezaevinde bulunduğunu belirterek, "Olaylar sırasında cezaevindeydim. Hiç alakam olmadığı halde suçlanıyorum. Çocuklarım ve ailem mağdur durumdadır" diye konuştu.

Sanıklardan Necdet Polat da, "Bir tanesi çıksın, bana suç atımında bulunsun, kabul edeceğim. Ancak suçsuzum. Benim bu yaşıma kadar, ailem de dahil olmak üzere hiçbir Allah’ın kuluna bir zararım olmamıştır. Hep iftiralarla buradayım. Bunun aksini ispat ederlerse verilecek tüm cezaya razıyım. Boşu boşuna cezaevinde yatıyorum" şeklinde konuştu.

DURUŞMA SALONUNDA ARBEDE

Bir diğer tutuklu sanık Zafer Turhan ise "Ne tahliyemi talep ediyorum ne de başka bir şey. Senelerdir özgürlük arkasına sığınarak Gülsuyu Mahallesi’ni batırdılar" dedi. Turhan’ın bu sözüne müşteki avukatları tepki gösterdi. Mahkeme heyeti sanıkların tahliye talebini değerlendirmek üzere müzakereye çekildiği sırada, sanıklar ve müşteki avukatları arasında arbede yaşandı. Jandarma görevlileri sanıkları duruşma salonundan çıkardı.

TUTUKSUZ SANIKTA BIÇAK ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan, tutuksuz sanıklardan Uğur Köroğlu’nun duruşma salonuna girerken üzerinde bıçakla yakalandığı ve emniyet görevlilerince nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na götürüldüğü belirtilerek, bu durum tutanaklara geçirildi.

"DURUŞMADA ÇIKAN OLAYLARA SORUŞTURMA BAŞLATILSIN" TALEBİ


Mahkeme, tutuklu sanıkların üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile delillerin toplanmamış olduğunu belirterek, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmada çıkan olaylara ilişkin soruşturma yapılması için SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile yapılan kayıtların tümünün Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmesine hükmetti.

HSYK’YA MÜZEKKERE YAZILDI, DURUŞMA ERTELENDİ


Mahkeme, duruşma salonunda olaylar çıktığını ve bu olayların SEGBİS ile kayıt altına alındığını vurgulayarak, duruşma salonunda güvenlik önleminin alınmadığını ve ilgili kurumlarca güvenliğin sağlanmadığını savundu.

Ayrıca, çıkan olaylara ilişkin tüm görüntülerin, iddianamenin veduruşma zabıtlarının, gerekli işlemlerin yapılması için HSYK’ya gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 9 Mart Pazartesi gününe bıraktı.

Arzu KAYA / İstanbul, (DHA) -