Siyaset 'Geri dön' çığlığı
Paylaş
'Geri dön' çığlığı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen CHP'li gençler dün Baykal'ın Ankara'daki evinin önünde toplandı. Baykal'a 'Geri dön' çağrısı yaptı

80 OTOBÜSLE CHP

Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal’ın görevine geri dönmesi için dün Ankara’da eylem düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen CHP il gençlik kolları üyesi yaklaşık 3 bin kişi CHP Genel Merkezi önünde toplandı.

CHP’li gençler 80 otobüsle Baykal’ın evinin bulunduğu Beysukent Angora Evleri’ne hareket etti. Polis eskortu eşliğinde, Eskişehir yolunu izleyerek Beysukent’e gelen partililer, girişte otobüslerden inerek, Baykal’ın evinin bulunduğu sitenin önüne kadar yürüdü.

HALAY ÇEKTİLER

‘Biz senin için geldik, sen de bizim için dön’, ‘Komplocular Deniz’de boğulacak’, ‘Yetim kalmak istemiyoruz’, ‘Yalnız değilsin, yanındayız. Dön ne olur’, ‘Sen öyle sessiz biz böyle Deniz’siz kalamayız’ ve ‘Türkiye bir Deniz’ini kaybetti ikincisini asla’ pankartları açan grup, Baykal lehinde ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile hükümet aleyhinde sloganlar attı. Partililer, bekleyişleri sırasında türküler eşliğinde halaylar çekti.

‘İNADINA BAYKAL’

Bir süre sonra grubun bir bölümü site girişindeki güvenliği aşarak Baykal’ın evine doğru “İnadına Baykal, inadına sol” sloganıyla koştu.

Güvenlik görevlileri ve bazı partililer, kalabalığın, evin önünden ayrılmasını istedi.

Evin önündeki basın mensupları ve güvenlik görevlileri arasında da kısa süreli gerginlik yaşandı.

Kalabalığın evin önünden ayrılması için megafonla “Sayın Baykal hepinize teşekkür ediyor. Lütfen evin önünden ayrılalım” anonsu yapıldı.

GENÇLERLE GÖRÜŞTÜ

Baykal’ın, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ettiği ancak evden çıkmayacağının duyurulması ve bazı partililerin ısrarlı tavrıyla kalabalık evin önünden uzaklaştırıldı.

Daha CHP’nin Ankara, İstanbul, İzmir gençlik kolları başkanlarıyla CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı, evine gittikleri Baykal’la bir süre görüştü.

Bu görüşme sonrası CHP’li gençler otobüslere binerek sitenin önünden ayrıldı.

AÇLIK GREVİNE SON

Deniz Baykal’ın açlık grevi yapan gençlerle görüşmesi ve grevi sonlandırmalarını istemesi üzerine, grup eylemine son verdi.

‘Aydınlık Orucu’ adı verilen açlık grevini yapan gruptaki Derya Yetişen ise Baykal’la yapılan görüşmeden önce baygınlık geçirdi.

Arkadaşlarının ilk müdahalede bulunduğu Yetişen, daha sonra otomobille hastaneye kaldırıldı. Grubun 22 Mayıs’taki CHP Kurultayı’na kadar oturma eylemi yapacağı öğrenildi.

Fevzi KIZILKOYUN/DHA

2

Haberin Devamı