Dünya 'Germanwings uçağı düşmeden önce tuhaf sesler çıkarıyordu'

'Germanwings uçağı düşmeden önce tuhaf sesler çıkarıyordu'

Paylaş
'Germanwings uçağı düşmeden önce tuhaf sesler çıkarıyordu'

İçindeki 150 kişiyle birlikte Fransız Alpleri'ne düşen Germanwings'e ait yolcu uçağının düşmeden önce tuhaf sesler çıkararak ilerlediği, sonra da yere çakıldığı belirtildi

POSTA.COM.TR

Almanya'nın Lufthansa Havayolları çatısı altında faaliyet gösteren Germanwings firmasına ait Airbus 320 tipi yolcu uçağı, içindeki 150 kişiyle birlikte Fransız Alpleri'ne çakıldı.

Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın Nice kentinin 100 kilometre kuzeyindeki Bercelonette kasabasına yakın bir bölgede düştüğü belirtilen uçaktan sağ kurtulan olmadığı sanılıyor.

Haberin Devamı


Ulaşılması çok zor bir bölgeye düştüğü için henüz enkazına erişilemeyen uçağın düşüşüne ilişkin konuşan bir görgü tanığı, uçağın düşmeden önce tuhaf sesler çıkardığını söyledi.

ÖNCE 8, SONRA DA 30 SANİYELİK BİR SES


Kaza yerine yakın bir bölgede kamp alanı işleten Pierre Polizzi adlı Fransız görgü tanığı şöyle konuştu:

Saat 11.30'da havada bazı gürültüler duydum. Buranın üzerinden genellikle savaş uçakları geçtiği olur; bu sesleri önce jetlere ait sandım. Dışarı baktım ama savaş uçağı göremedim. Duyduğum ses 8 saniye kadar sürdü. Askeri uçaktan daha yavaş seyreden bir uçağın sesi gibiydi. Daha sonra 30 saniye süren daha uzun bir ses duydum... Uçak, kamp bölgemize 5 ila 8 kilometre kadar mesafede yere çakıldı. Oraya ulaşmak çok zor olacak. Dağ çok karlı ve şartlar çok ağır.


Kaza haberi için helikopterle yola çıkan France 2 televizyonu muhabirinin, uçağın düştüğü bölge semalarından helikopterden çektiği fotoğraf

Haberin Devamı