Ekonomi Gestaş Avrupa'dan Asya'ya 10 TL'ye taşıyacak

Gestaş Avrupa'dan Asya'ya 10 TL'ye taşıyacak

Paylaş
Gestaş Avrupa'dan Asya'ya 10 TL'ye taşıyacak

Çanakkale boğaz hattı ile adalara deniz ulaşımını sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., 1 Mart 2012 tarihi itibariyle binek araçlarla günübirlik boğaz geçişlerine yüzde 50 indirim yapılarak 10 TL'ye düşürdü

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü, düzenlediği basın toplantısında, boğaz hattında yeni bir güzergah olarak Çanakkale- Kilitbahir hattının işletmeciliğini de bünyelerine katıklarını söyledi.

Çanakkale- Kilitbahir arasındaki yolcu ve araç taşımacılığını yıllarca Kilitbahir Deniz Nakliyat’ın yaptığına dikkati çeken Yürükçü, bu şirkete ait dört ve yine başka bir şirkete ait bir feribotu kiraladıklarını kaydetti. Yürükçü, Çanakkale ve Kilitbahir iskelelerinin kullanım tahsisinin yapıldığını da belirtti. Sözleşmelerin tamamlandığını ve hat izinlerinin alındığını anlatan Yürükçü, 1 Mart 2012 tarihi itibariyle Çanakkale-Kilitbahir arasındaki yolcu ve araç taşımacılığını da artık Gestaş’ın yapacağını bildirdi.

Çanakkale- Kilitbahir hattında her 15 dakikada bir karşılıklı sefer yapılacağını belirten Yürükçü, "Çanakkale Boğazı’nda Çanakkale- Kilitbahir ve Çanakkale- Eceabat hatları ile ulaşım sağlanıyor. Çanakkale-Kilitbahir arasında 5 feribot ve Çanakkale-Eceabat arasında ise iki arabalı vapuru ile seferlerimizi sürdüreceğiz. 1 Nisan ile birlikte yaz tarifesine geçildiğinde Çanakkale- Kilitbahir arasında dört feribot karşılıklı olarak çalışmaya başlayacak ve her 15 dakikada bir sefer olacak. Ulaşım hizmetinin aksamadan daha kaliteli şekilde yapılmasını sağlayacağız" dedi.

Yürükçü, bilet fiyatlarının da yeni düzenlemeye gittiklerini belitti. Yürükçü yeni fiyatları, "Çanakkale- Eceabat hattında tam yolcu bileti 1.5 lira, öğrenci ise 1 lira olacak. Çanakkale- Kilitbahir hattında ise tam yolcu bileti 1 lira 25 kuruş, öğrenci bileti 75 kuruş olarak belirlendi. Bunun dışında binek araçların günübirlik geçişlerinde tek bilet uygulaması başlatıyoruz. Binek araç ile 24 saatlik sürede gidiş dönüş olarak yapılacak olan turistik gezi veya iş seyahati geçişlerinde indirimli fiyat uygulanacak. Şu an Çanakkale- Kilitbahir arasında binek araçların taşıma ücreti 20 lira. Bu uygulama ile bir binek aracın tek yön geçişi 10 liraya inecek. Yani binek araç ile boğazda gidiş dönüş geçiş ücreti 20 lira olacak. Çanakkale içinden deniz geçen bir şehir. Ancak maalesef bu güne kadar yaşanan bilet fiyatları politikaları veya aksamalar nedeniyle çok sık seyahatler gerçekleştirilemiyordu. Bu uygulama sayesinde Avrupa’dan Asya’ya, Asya’dan Avrupa’ya geçiş sayısı artacak" dedi.

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)-

Haberin Devamı