Gündem Geyiği ölmek üzereyken kurtardılar

Geyiği ölmek üzereyken kurtardılar

Paylaş
Geyiği ölmek üzereyken kurtardılar

Abant'ta devriye gezen Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekibi, otomobilin çarptığı geyiği karların içerisinde açlıktan bitkin halde buldu

Bolu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı kar motorlu ekip, Abant'ta geyiklerin koruma altına alındığı koruma sahasında devriye gezerken, Çayırbıçkı Mevkii'nde bitkin haldeki geyiği gördüler.

Geyiğin sol arka bacağındaki yarayı gören görevliler, durumu yetkililere bildirdiler. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden veteriner ve görevliler gelerek geyiği yola getirebilmek için çalışma başlattılar.

Dereceören Köyü'nde yaşayan köylülerin de yardımı ile karların arasında kaybolan geyik güçlükle yola getirildi. Geyiğin boynuz darbelerinden korkan görevli ve köylüler ellerindeki dal parçalarıyla geyiği yola doğru yönlendiler.

Geyik, Karacasu Beldesi'nde bulunan bir çiftlikte bakıma alındı. İl Çevre ve Orman Müdürü Sezgin Akay geyiğe otomobilin çarptığını tahmin ettiklerini belirterek, "Sanıyoruz bir otomobil geyiğe çarpmış. Sol arka bacağında yara var. 5-6 gündür bu vaziyette ormanda gezindiğini tahmin ediyoruz.

Devriye gezen ekiplerimiz geyiği baygın halde görmüşler. Ekiplerimiz geyiği görmeseydi belki ölebilirdi. Geyik iyeleşene kadar bir çiftlikte bakıma alınacak. Daha sonra burada doğal yaşam alanına bırakacağız" dedi. Koray YILMAZDEMİR/BOLU (DHA)