Siyaset Geyikli Noel Baba'ya Bakan savaş açtı
Paylaş
Geyikli Noel Baba'ya Bakan savaş açtı

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün Demre'de düzenlenen Myra- Demre Sempozyumu'nda Noel Baba imajının yanlış yansıtıldığını savundu

'İMAJI YANLIŞ YANSITILIYOR'

Haberin Devamı

Antalya Demre doğumlu olan ve ‘Noel Baba’ adıyla bilinen Aziz Nicholas’ın ilçede kendi adını taşıyan kilisesini heryıl binlerce turist ziyaret ediyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dün Demre’de düzenlenen Myra- Demre Sempozyumu’nda Noel Baba imajının yanlış yansıtıldığını savundu.

Bakan Ertuğrul Günay, “Bundan 100 yıl önce Coca Cola geyikler üzerinde gezen, uçan, kızaklar üzerinde gezen, kürkler içinde yaşayan bir Noel Baba imajı yaratmış. Bu imaja teslim olduğumuz zaman Akdenizli Noel Baba gerçeğinden koparız” dedi.

‘KEMİKLERİNİ GERİ ALACAĞIZ’

Aziz Nicholas’ın kışın bile denize girilen bir iklimde yaşadığını hatırlatan Bakan Günay şöyle konuştu: “Noel Baba’nın kızaklar üstünde gezen bir insan olmadığını dünyaya anlatmalıyız. O kıyafetler sonradan yakıştırıldı. Noel Baba denizcilikle, çiftçilikle uğraşıyordu.” Noel Baba’nın Demre’deki mezarındaki kemiklerin İtalya’nın Bari kentine götürüldüğünü hatırlatan Bakan Günay, “Biz bunları bir şekilde getirip, insanlığın hizmetine sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ahmet ACAR/DHA