Kültür - Sanat Gezgin Salon’un yeni konukları belli oldu
Paylaş
Gezgin Salon’un yeni konukları belli oldu

Salon’un kendi sınırlarını aşıp şehre yayılan etkinliği Gezgin Salon’da yeni konuklar belirlendi.

Geçtiğimiz sene ilki gerçekleştirilen bu sene 5 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleştirilecek Gezgin Salon’un ikincisinde rock dünyasının son zamanlardaki en iyi projeleri arasında yer alan King Gizzard & The Lizard Wizard’ın yanı sıra folk-pop ile yola çıkıp, grunge’a gönderme yapan performanslarıyla öne çıkan Wolf Alice ve 70’lerin punk-rock sahnesini hatırlatan parçalarıyla Amyl and The Sniffers da sahne de olacak.

Haberin Devamı

%100 Music katkılarıyla 5 Ağustos Pazar günü KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleştirilecek Gezgin Salon’un ikinci ayağında, 60’lardaki saykedelik müzik akımını hatırlatan kayıtlarıyla herkesin gönlünü fetheden King Gizzard & The Lizard Wizard Salon’da üç gece üst üste biletleri tükenen konserlerinin ardından bu defa açık havada konser coşkusu yaşatacak. Avustralya’da 2011’de kuruldan ve bir yılda müzik dünyasında büyük yankı uyandıran üç albüm sığdıran grup, türden türe atlayan albümleri ve neredeyse kişiye özel ürettikleri plaklarıyla dünya çapındaki bilinirliklerini hızla arttırdı. Yakından tanıdıkları Türk ezgileri ve Aşık Veysel esintileri Türkiye’deki dinleyiciye onları daha da yakınlaştırdı. Müzikseverler, yıllardır gelmek istedikleri İstanbul’da hayranlarıyla ikinci bir randevuya hazırlanan King Gizzard & The Lizard Wizard’ı tek günlük bir festivale dönüşecek Gezgin Salon kapsamında da izleme imkanı bulacaklar.

Haberin Devamı

Gecede King Gizzard & The Lizard Wizard’dan önce sahnenin konuğu Wolf Alice olacak. "2010’ların başında hayatımıza hızlı bir giriş yapan ekip, yaptıkları müziği “rocky pop” olarak tanımlıyor. Indie kültürünün mabedi Londra’dan çıkıp, performanslarıyla akıllarda yer eden Wolf Alice, 2015’te Mercury’e aday gösterildi. Dünyaca ünlü festivallerin sahnelerinde verdikleri canlı performansları onlara 2016’da onlara “En İyi Rock Performansı” dalında Grammy adaylığı getirdi. Aynı yıl bir diğer İngiliz grup The 1975’ın ABD turnesinde onlara eşlik ettiler. Yine 2016’da, bir Madchester masalı olan kült film 24 Hour Party People’ın da yönetmeni Michael Winterbottom onlara turnelerinde eşlik edip “On the Road” adlı bir belgesel çekti. HBO yapımı The Leftovers’da şarkıları çaldı, bir diğer şarkıları “Silk”, Trainspotting 2’nun fragmanında yer aldı. Foo Fighters ve Queens of the Stone Age’e 2018 turnelerinde de gruplara eşlik eden Wolf Alice, King Gizzard & The Lizard Wizard’ın öncesinde en az onlar kadar heyecanlı performanslarıyla KüçükÇiftlik Park’ı ayağa kaldıracaklar.

Gezgin Salon’un bu açılışını yapacak ekip ise Amyl and The Sniffers olacak. 70’ler punk rock akımından feyz alan ve dinleyen herkesi dönemin müzikal kalıntılarıyla buluşturan Amyl and The Sniffers, iki yıl önce Avustralya’nın müzik dünyasına sunduğu yeteneklerden birisi olarak müzikseverin hayatına girdi. Havalı stilleri ve “punk ölmedi” diye tezahürat ettiren performanslarıyla Gezgin Salon’da kapsamında akıllarda yer edecek bir konsere imza atmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

5 Ağustos Pazar günü kapılarını 17.00’de açacak ve bu yazın unutulmayacak etkinlikleri arasında yerini alacak.

Biletler satışta

Gezgin Salon biletleri Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir. (İKSV ana gişesi Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açıktır.)

Lale Kart sahipleri %25’e varan indirimlerden yararlanabilirler. Ayrıca Lale Kart’ın en genç kategorisi Mavi Lale Kart ile siz de İKSV'yi destekleyebilir, tüm Salon İKSV etkinliklerinde %10 indirimden yararlanabilirsiniz.

Gezgin Salon hakkında

Beyoğlu’nun kalbinde şehrin ritmini elinde tutan Salon’un kendi sınırlarını aşarak tüm şehre yayıldığı projesi Gezgin Salon, ilkiyle geçtiğimiz Eylül ayında müzikseverleri selamlamıştı. Kitlesini birkaç yıl içerisinde şehir mekânlarından büyük festival sahnelerine genişleteceğine kesin gözüyle bakılan müzisyenleri, prestijli yurtdışı dergilerinin dikkatini çekmeyi başaran grupları dinleyicisiyle buluşturan Gezgin Salon, ikincisi ayağında yılın müzik olayına dönüşen King Gizzard & The Lizard Wizard’ı yoğun istek üzerine bir kez daha hayranlarıyla buluşturacak.

Haberin Devamı