Gündem 'Gezmeye gidin. Hep oturuyorsunuz'

'Gezmeye gidin. Hep oturuyorsunuz'

Paylaş
'Gezmeye gidin. Hep oturuyorsunuz'

Çete üyesi baba-oğul, Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonundan bu şifreli mesajla kaçabildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen ve Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonu olarak bilinen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede örgütün önemli isimlerinin nasıl kaçtığı da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında hala arandığı belirtilen Şevket ve oğlu Şıhmehmet Hidayet'in Habib Kanat'a yönelik operasyonu anında nasıl öğrendiği ve kaçtığı iddianameyle gün yüzüne çıktı.

Örgüt lideri Habib Kanat ile dikkat çekmeden ve teknik takibe takılmadan görüşebilmek için aynı apartmanda ev satın alan Hidayet ailesi operasyonu da bu sayede öğrendi.

Uzun süre teknik takip yapan polis örgüt lideri Habib Kanat'ın İstanbul'daki ev adresine baskın düzenlediği sırada Hidayet ailesi bu durumu hemen öğrenir çünkü aynı apartmanda dairesi olduğu için operasyondan Şevket Hidayet'in diğer oğlu M.H'nın haberi oldu. Operasyonu haber alan Merva, ağabeyi Şıhmehmet Hidayet'i arayarak kaçmalarını şifreli şekilde söyledi.

Haberin Devamı

İşte iddianamede yer alan Merva ve ağabeyi Şıhmehmet Hidayet arasındaki şifreli kaçış konuşmaları;

M. H.: Gezmeye gidin.Hep evde oturuyorsunuz.

Ş. H.:Paramız yok evde oturuyoruz.

M.H.: Paranız olsunda gezmeye tozmaya gidin.

Ş. H.:İnşallah, ne oldu lan kartlar.

M. H.:Kartlara bir şey olmadı.Siz gezmeye gitmiyor musunuz?

Ş. H.:Niye?

Ş. H.:Gezek mi?

M.H.: Hee

Ş. H.: Gezeriz

M. H.:Gezin, ben de zaten gezmeye katılırım.

Ş. H.: Tamam

İddianamede bu konuşmalar savcılık tarafından Merva Hidayet'in eylemi uyuşturucu hap ticareti yapan babası ve abisinin yakalanmalarını engellemeye yönelik davranış olarak değerlendirildi.

-İDDİANAMEDEN-

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan 106 sayfalık 23 sanığın yer aldığı iddianame İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce pazartesi günü onaylandı. İddianamede eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, Emniyet Müdür Yardımcıları Murat Nemutlu, Mustafa Aral, CHP Grup Başkan vekili Hakkı Süha Okay’ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay gibi isimler yer alıyor.Emniyet Müdürlerine 11 yıl, Fehmi Okay için 22.5 yıl, örgüt lideri Habib Kanat için 31 yıl hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması 27 Mayıs 2010 tarihinde görülecek.

DHA