Spor Gine Milli Takımı, ülkesine gururlu dönüyor

Gine Milli Takımı, ülkesine gururlu dönüyor

Paylaş
Gine Milli Takımı, ülkesine gururlu dönüyor

2015 Afrika Uluslar Kupası'nda Gana'ya yenilip yarı final hakkını elde edemeyen Gine Milli Takımı, ülkesine gururlu dönüyor.

Ekvator Ginesi’nde devam eden turnuvanın çeyrek final maçında Gana’ya 3-0 mağlup olup kupaya veda eden Gine’nin Fransız Teknik Direktörü Michel Dussuyer, ülkelerindeki Ebola virüsü nedeniyle yaşadıkları zorlukları hatırlatarak, "Oyuncularım her şeye rağmen çok iyi mücadele etti. Gine onlarla gurur duyabilir" dedi.

Trabzonsporlu futbolcu Kevin Constant da Ebola’nın Gine’yi olumsuz etkilediğini vurgulayarak, "Ancak futbol ve Afrika Uluslar Kupası sayesinde ülkem dünyaya sadece Ebola ile değil, değerleri, saygısı ve halkıyla da adını duyurdu" diye konuştu.

Futbolcu Boubacar Fofana ise "Grup karşılaşmalarında bile kimse kazanmamızı istemiyordu ancak bunu başardık. Çeyrek finale kadar çıkmaktan ve Gine için iyi bir imaj bırakmaktan gururluyuz" ifadelerini kullandı.

"Ebola adam değiliz" diyen Abdoul Razzagui de Gine’nin Ebola’dan ibaret olmadığını, futbolu seven ve damgalanmaması gereken insanların bulunduğu bir ülke olduğunu kaydetti.

AA

Haberin Devamı