Yaşam Giresun'un yaylaları kış aylarında da cazibe merkezi oluyor

Giresun'un yaylaları kış aylarında da cazibe merkezi oluyor

Paylaş
Giresun'un yaylaları kış aylarında da cazibe merkezi oluyor

Giresun'un Dereli İlçesi'ndeki Mavi Göl, Kuzalan Şelalesi ile Kulakkaya, Kümbet ve Paşakonağı yaylaları, artık kış aylarında da cazibe merkezi haline gelmeye başladı

Hafta sonlarını yaylada geçirmek isteyenlerin uğrak yeri haline gelen Kulakkaya yaylasında yaratılan imkanlar da vatandaşların buraya yönelmesine neden oluyor.

Dereli ilçesi Yavuzkemal Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Önal, daha önce sadece yaz aylarında ilgi gören yaylaların artık kış aylarında da büyük ilgi topladığını belirterek, "Yaz aylarında şenliklerle 4-5 ay yoğun geçiyor ama çoğu zaman sis bastırıyor. Kış aylarında sis olmadığı için gün boyu güneşi hissedebiliyorsunuz. Kış aylarında yaylalara ilgi her sene daha da artıyor" dedi.

Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken, yeşille mavinin buluştuğu yaylaların kış aylarında bambaşka bir güzelliğe büründüğünü kaydeden Başkan Önal, şöyle devam etti:





'GİRESUN YAYLALARINA EN BÜYÜK KATKIYI ORDU-GİRESUN HAVALİMANI SAĞLADI'


"Doğu Karadeniz’de yayla turizmi artık kış aylarında da yapılmaya başlandı. Giresun yaylalarına en büyük katkıyı Ordu-Giresun Havalimanı sağladı. Havalimanından 1,5 saatte yaylalara ulaşanlar artık kış aylarında da doğanın tadını çıkarıyor. Kulakkaya, Kümbet, Tamdere ve Paşakonağı gibi alçak kottaki yaylalara gelenler, ulaşım açısından sorun olmayınca kışın tadını yaşayabiliyor. Kulakkaya yaylası 3 yönden ulaşıma açık. İnsanlar günü birlik gidip gelebiliyor. Otelde konaklama imkanı var, restoranlar açık. Günübirlik gelip gidenler artık rahatlıkla yaylaya ulaşabiliyor. "

Ulaşım şartlarının iyileşmesinin Arap turistler açısından da önemli olduğunu kaydeden Önal, "Özellikle Arap turistler yaz mevsiminde uçakla bölgeye geliyor. Yeşil Yol ile başlayan yol çalışmaları bu alanda iyileştirildi. Eğribel Tüneli yapılınca İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlama konusunda, özellikle kış aylarında sorun kalmayacak. Atyapılar bittiğinde Giresun kış turizminde de iddialı olacak, gerçekten hak ettiği yeri alacak" diye konuştu.

Dereli’den Kulakkaya yaylasına çıkan vatandaşlar önce Kuzalan şelalesini, ardından Mavi Gölü geziyor, bazıları piknik yaptıktan ve yemeklerini yedikten sonra doğa gezisi yapıyor. Otelin pistinde kayma imkanı bulanlar isterlerse kar motorları ile safari yapma imkanı da buluyor.

Haberin Devamı