Gündem Giresun'da 1 şehit

Giresun'da 1 şehit

Paylaş
Giresun'da 1 şehit

Askeri araç köprüden geçerken teröristler mayın patlattı. 1 astsubay şehit oldu, 2 er yaralandı

Giresun'un Dereli İlçesi'nde askeri aracın derenin üzerindeki köprüden geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayının teröristlerce patlatılması sonucu Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz şehit oldu, jandarma erler Osman Kaya ile Erdem Ay ise yaralandı.

Haberin Devamı

Olay, bugün öğlen saatlerinde Dereli İlçesi'ne bağlı Tamdere Köyü yakınlarındaki Kanlıhan Köprüsü üzerinde meydana geldi. Bölgede arama- tarama çalışması yapan İl Jandarma Komutanlığı ekibini taşıyan araç, köprüden geçtiği sırada, teröristlerce daha önceden yerleştirilen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. Araçta bulunan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz olay yerinde şehit oldu. Jandarma erler Osman Kaya ile Erdem Ay ise yaralandı.

Erlerden Erdem Ay, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalenin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi, Osman Kaya ise Özel Ata Hastanesi’ndeki ilk tedavisinin ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Bu arada, olay sonrasında bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Bölgede geniş çaplı operasyonlar sürdürülüyor.

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hain saldırıda şehit düşen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz'ın baba ocağına ateş düştü. İki yıldır görmediği oğlunun şehit düştüğünü öğrenince yıkılan anne Cennet Eryılmaz, "yüreğim yandı' derken fenalık geçirip, hastaneye kaldırıldı.

Eryılmaz'ın şehit düştüğü haberi, Kırıkkale Garnizon ve İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar tarafından annesinin yaşadığı Kırıkkale'deki evine haber verildi. Babasını 5 yıl önce kaybeden şehit asker Eryılmaz'ın 79 yaşındaki annesi Cennet Eryılmaz sinir krizleri geçirdi. iki yıldır görmediği oğlunun şehit düştüğü haberiyle sarsılarak yıkılan anne Cennet Eryılmaz ağıtlar yakıp göz yaşı dökerken, ôOğlum gitti. İki yıldır görmüyordum oğlumu" dedi. Sinir krizleri geçiren anne Eryılmaz, askeri doktor ve hastabakıcılar tarafından müdahale edildi, ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Henüz 39 yaşındaki ve 4 çocuk babası olan 10 yıllık asker Ahmet Eryılmaz'ın acı haberi, memleketi Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi'nde duyulması üzerine yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğulurken, terör örgütü PKK'ya lanet yağdırdılar. Mahalle sakinleri, " bizim de evlatlarımız var, Allah kahretsin" demekle yetinirken, marketi bulunan şahit askerin ağabeyi Mustafa Eryılmaz ve kızı Büşra ise eve gelerek gözyaşı döktüler.

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/DERELİ (Giresun), (DHA)