Türkiye (Son Dakika) Girişimci çocuk yetiştiriyorlar

Girişimci çocuk yetiştiriyorlar

Paylaş
Girişimci çocuk yetiştiriyorlar

Geleceğin girişimcilerini yetiştirmek için Türkiye genelinde seferberlik başladı. 7-17 yaş arasındaki çocuklara iş dünyasında gerekli her türlü stratejik ve donanımsal bilgiler verilecek

Murat GÜLDEREN


Bilişim atölyesi Playlab, Türkiye genelinde 7-17 yaş grubu çocuklar için girişimcilik seferberliği başlattı. Yakın gelecekte girişimcilerin bilmesi gereken yapay zeka kodlama, 3D print kullanımı, robot yapımı, oyun tasarımı ve uygulama geliştirme gibi her türlü dijital eğitimi veren atölye, erken yaşlarda girişimci olmaya ve teknolojiyi kullanarak üretmeye teşvik ediyor.

10 TEMMUZ İLK GÜN


Yaz kamplarının startı Hacettepe Teknokent’te verilecek. 10 Temmuz'da başlayacak "Teknoloji Yıldızları Yaz Kampı", 11 Ağustos tarihine kadar devam edecek. PlayLab Türkiye Kurucu Ortağı Nurhan Demirel geleceğin liderlerini yetiştirebilmek için gerekli olan eğitimleri şimdiden öğrencilere vermek gerekiyor. Hedefimiz, uluslararası alanda başarılarılı nesil yetiştirmek” dedi.

YABANCI ORTAKLIK


Nurhan Demirel, düzenledikleri kamplara ve eğitim programlarına belediyelerden, kamu kurumlarından, üniversite ve teknoloji geliştirme merkezlerinden yoğun ilgi olduğuna da dikkat çekti. Demirel "Ankara, İstanbul ve Çorum'da atölyeler açacağız. Eğitim modelimiz yurtdışından da ilgi görüyor. Türk öğrencileri girişimcilik stratejileri kapsamında yabancı yaşıtları ile de buluşturacağız" dedi.

SİBER ZORBALIK


Demirel, özellikle son yıllarda hızla artan uyuşturucu maddeler ve siber zorbalığa karşı gençlerin korunması için eğitimin önemine dikkat çekti. Demirel PlayLab Türkiye olarak yaz kamplarında bilinçli internet kullanımı ve siber zorbalığa karşı çocukların ve gençlerin bilgilendirildiği programlara özellikle önem verdiklerini ifade etti.

Haberin Devamı