Dünya Gizem Akhan için kritik gün

Gizem Akhan için kritik gün

Paylaş
Gizem Akhan için kritik gün

Greenpeace'in Kutup Denizi'ndeki gösterisinde tutuklanan Gizem Akhan'ın bugün Rusya'nın St.Petersburg kentindeki duruşmada kefaletle serbest kalması bekleniyor. Başbakan Erdoğan da Putin ile görüşmek üzere aynı kentte olacak. CHP de Gizem Akhan için Rusya'ya bir heyet gönderdi

Rusya'da 2 aydır hapiste tutulan 30 Greenpeace üyesinden 9'u kefaletle serbest bırakıldı. Kefaletle dün serbest bırakılmasına karar verilen Greenpeace üyelerinin tümü yabancı. Pazartesi günü 3 Rus hakkında aynı karar verilmişti. ST. Petersburg'daki mahkeme 12 kişinin yaklaşık 61 bin dolar kefalet karşılığında tahliye edileceğini duyurdu.

Bu paranın dört gün içinde ödenmesi gerekiyor. Aralarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Gizem Akhan'ın da olduğu diğer tutukluların durumunda dün bir değişiklik olmadı. Ancak Gizem Akhan hakkında da bugün benzer bir karar verilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Gizem Akhan için kritik gün

Rusya'da 2 aydır gözaltında tutulan Greenpeace üyesi Gizem Akhan için CHP de, Rusya'ya bir heyet gönderdi.CHP milletvekilleri Melda Onur, Veli Ağbaba ve İlhan Cihaner, Gizem Akhan'ın bugünkü duruşmasına katılacak.

Greenpeace üyesi Gizem Akhan, tehlikeli petrol aramalarına dikkat çekmek amacıyla Kuzey Buz Denizi'nde gerçekleştirilen eylemde gözaltına alınmıştı. Kuzey Buz Denizi'ndeki petrol platformunu protesto ederken Rusya tarafından gözaltına alınan 28 Greenpeace eylemcisi ve 2 gazeteci, 2 aydır hapiste bulunuyor.