Gündem Gizem okumak için yardım bekliyor

Gizem okumak için yardım bekliyor

Paylaş
Gizem okumak için yardım bekliyor

Antalya'nın Serik İlçesi'nde ailesiyle baraka bir evde yaşayan 16 yaşındaki Gizem Batan, üniversiteye gidebilmek için devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor

Serik İlçesi Cumalı Mahallesi’nde oturan Batan Ailesi, karton ve plastikle çevrilmiş derme çatma baraka bir evde yaşamlarını sürdürüyor. Daha önce kahvede çalışan baba 50 yaşındaki Rıza Batan, 15 ay önce geçirdiği trafik kazasının ardından 12 ay boyunca hastanede yatarak tedavi gördü.

BORÇLARI ÖDENMEZSE CEZAEVİNE GİRECEK

Bu süre içinde biriken borçlarını ödeyemediği için icralık olan Batan, 2 ay içinde borçlarını ödeyemediği takdirde cezaevine gireceğini belirtti.

Kazadan sonra çalışamadığı için kızının okul masraflarını da karşılayamadığını belirten Rıza Batan, 11 aydır kızının servis parasını bile ödeyemediğini dile getirdi.

VATANDAŞLARIN YARDIMIYLA YAŞIYORLAR

Çevredekilerin yardımıyla yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını kaydeden anne 43 yaşındaki Zekiye Batan da, "Zaman zaman ben de evlere temizliği gidiyorum. Fakat geçim sıkıntısı çekiyoruz ve kızımızı okutmak için çaba sarfediyoruz" diye konuştu.

Serik Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan 2 ayda bir 200 TL yardım yapıldığı belirten Batan, bu paranın yetmediğini kaydetti.

"OKUMAK İSTİYORUM"

Antalya Lisesi son sınıf öğrencisi Gizem Batan ise en büyük hedefinin üniversite sınavını kazanarak, hukuk fakültesinde okumak olduğunu söyledi.

Ancak ailesinin durumu yüzünden yardım edilmediği takdirde bu hedefini gerçekleştiremeyeceğini belirten Gizem, şunları kaydetti: "Babamın geçirdiği kaza sonrası ailemiz çok zor durumda kaldı.

Ben çalışkan bir öğrenci olmama rağmen ekonomik sıkıntıdan dolayı okumakta zorlanıyorum. En büyük hedefim hukuk okumak. Daha önce kazanmış olduğum devlet bursunu kendi okul ihtiyaçlarım için kullanamıyorum. Çünkü gelen para babamın borcuna gidiyor. Devlet büyüklerimden okumam için yardım bekliyorum."

Namık Kemal KILINÇ/DHA