Gündem Gizli belgeleri çalan askere 30 ay hapis

Gizli belgeleri çalan askere 30 ay hapis

Paylaş
Gizli belgeleri çalan askere 30 ay hapis

Terhis olduktan 6 gün sonra içinde Genelkurmay'a ait çok gizli belgelerin olduğu 5 flaş diskle yakalanan er, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Bingöl’ün Genç İlçesi’nde görev yaptığı birlikten terhis olduktan sonra, görev yaptığı birlikten temin ettiği insansız hava araçlarının uçuş bilgileriyle, Genelkurmay Başkanlığı’na ait gizli belgelerin bulunduğu 5 flaş bellekle İstanbul’da yakalanan piyade er L.Y.’ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

'ÇOK GİZLİ' BELGELER

Bingöl’ün Genç İlçesi’nde birliğinde yazıcı olarak görev yapan er L.Y., terhis olduktan 6 gün sonra geçen yılın Kasım ayında İstanbul’un Gültepe Mahallesi’nde gece yarısı bir parkta polisin şüphesini çekti. Yapılan üst aramasında L.Y.’nin yanındaki çantadan çıkan 5 flaş bellekte insansız hava araçlarının uçuş bilgileri ’1 No’lu Harekat Planı’ başlıklı, Genelkurmay’a ait ’çok gizli’ ibareli belge, muhtelif yönerge, yönetmelik, emirler, birlik mevzileri ve koğuşlarda çekilmiş görüntüler, askeri üs bölgesine ait çeşitli bilgi, belge ve görüntüler, birlik nöbetçilerinin, sinyal kırıcının, keskin nişancıların yerleri, gözetleme ve ateş sahalarını gösteren fotoğraflar, telsiz kodları, silah sayım çizelgeleri, operasyon timlerinin durumunu gösteren çok sayıda belge ele geçirildi.

Haberin Devamı

L.Y’nin evinde yapılan aramada ise üsteğmen rütbeli 1 üniforma, askeri bot, 60 plastik kelepçe bulundu.

8 YIL HAPSİ İSTENDİ

İstanbul’da yakalanan L.Y. ile ilgili soruşturma dosyası, önce ’yetkisizlik’ kararı ile askeri birliğinin bağlı olduğu Elazığ 8’inci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı’na, daha sonra da ’görevsizlik’ kararı ile Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.

Tutuksuz yargılanan er L.Y. hakkında hazırlanan iddianemede, ’Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme’ suçlamasıyla 8 yıl hapis cezası istendi. Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan karar duruşmasına tutuksuz sanık L.Y. katılmadı. Cumhuriyet Savcısının mütaalasını sunmasının ardından mahkeme, er L.Y.’yi ’Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

DHA