Dünya 'Gizli' gözdağı

'Gizli' gözdağı

Paylaş
'Gizli' gözdağı

Ermenistan'a giden Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton dün Soykırım Anıtı'nı 'gizlice' ziyaret etti

Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Azerbaycan ziyaretinden sonra önceki gün Ermenistan’a geçmişti. 28 yıl sonra Ermenistan’a giden ilk Amerikan Dışişleri Bakanı olan Clinton dün sabah başkent Erivan’daki Soykırım Anıtı’na ‘gizli’ bir ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

Clinton, anıta üzerinde ‘Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton’ yazan bir çelenk bıraktı. Böylece Hillary Clinton, Soykırım Anıtı’nı ziyaret eden ilk Amerikalı üst düzey yetkili oldu. Clinton bu ziyaretin ardından Ermeni lobilerinin beklediği gibi soykırım ile ilgili açıklama yapmadı.

Clinton’ın bu ‘gizli’ ziyareti Ermeni basını tarafından dünyaya sızdırıldı. Ziyaret ortaya çıkınca Amerika’nın Erivan Büyükelçiliği’nden “Bu özel bir ziyaretti” açıklaması yapıldı.

‘SOYKIRIMI TANIYACAKLAR’

Ermenistan Devrimci Federasyonu Taşnaktsutyun’un Genel Sekreteri Giro Manoyan “Büyükelçiliğin yaptığı açıklama ile Clinton’un bıraktığı çelenkteki yazı çelişiyor. Eğer Clinton Dışişleri Bakanı sıfatıyla gelmediyse bu Amerika’nın Ermenistan’a hakaret ettiği anlamına gelir. Ama eğer çiçeğin üzerinde yazdığı gibi Dışişleri Bakanı sıfatıyla geldiyse bu Obama’nın politikasını değiştirdiğini gösteriyor. Bu da Ermeni soykırımını tanıyacakları anlamına geliyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE SESSİZ KALDI

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise Clinton’ın soykırım anıtını ziyaretiyle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmama kararı aldı.

Ermenistan’dan sonra Gürcistan’a geçen Hillary Clinton’ın soykırım anıtını ziyareti, son zamanlarda Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkilerin gerilmesi nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Uluslararası çevreler Amerika’nın ‘Ermeni soykırımı yasa tasarısı’nı tanıyabileceğini ve Clinton’ın bu ziyaretiyle Amerika’nın Türkiye’ye ‘aba altından sopa gösterdiği’ yorumlarını yapıyor.