Siyaset 'Gizli kameraları çok iyi bilirler'
Paylaş
'Gizli kameraları çok iyi bilirler'

Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal'ın istifasıyla sonuçlanan kaset skandalını dün de gündeme taşıyıp CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklendi

'ADAMLARINI DOLDURDULAR’

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘Referandumda evet’ mitinglerine dün de Afyonkarahisar ve İzmir’le devam etti. Afyonkarahisar Anıtpark Kent Meydanı’nda 7 bin kişiye seslenen Erdoğan, Deniz Baykal’ın CHP genel başkanlığından istifasıyla sonuçlanan kaset skandalını hatırlattı.

Anayasa değişikliğiyle yüksek yargıya yapılacak yeni atamaları eleştiren CHP’ye yüklenen Erdoğan, “SHP’ döneminde yargıya kendi adamlarını doldurdular. Şimdi onların doldurdukları insanların emeklilikleri geliyor. Rahatsızlıkları bundan” dedi.

‘DÜRÜSTLÜK DERSİ VERME’

Aynı mevzuatla kendilerinin yargıya eleman almak istediklerini, ancak Danıştay’ın, mülakatın kameraya alınması şartı getirdiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Daha önce kamerayla mı yapıyordunuz mülakatları? Şimdi kamera koyacaksınız. Niye? Dünyanın neresinde var böyle bir şey? Ama bunlar kameralı odalara alışmışlar. Kamera şakalarını iyi bilirler. Gizli kameraları çok iyi bilirler. Birbirlerini de indirirken, işte eski genel başkan, yeni genel başkan. Bay Kemal, “Aday olmayacağım” demiştin. Gelip bana dürüstlük dersi verme.

Haberin Devamı

‘ENAYİ Mİ ZANNETİN’

Konuşmasında kendisini ‘Din tüccarlığı’yla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğulu’na da yanıt veren Erdoğan şöyle devam etti: CHP Genel Başkanı muvazeleyi (akli dengesini) kaybetti, ölçüyü yitirdi. Bizim dindarlığımızı, imanımızı, ahlakımızı da ölçecek kalibre de değildir. Önce haddini bil. Çarşaf açılımı başlatılar, çarşafa dolandılar. Kuran kursu açma avadinde bulundular. Şimdi ticareti daha ileri boyuta taşıdılar. Genelge ile partililere ramazanda içki içmeyi yasakladılar. Sayın Kılıçdaroğlu kendine gel. Bu milleti enayi mi zannettin?

‘HER GELENE BAŞ SALLAMAM’

Başbakan Erdoğan, İzmir Alsancak’taki Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı konuşmada da krizle sonuçlanan Yüksek Askeri Şura’ya değindi. Erdoğan, “Bu konuda nihai karar ve tasarruf yetkisi Cumhurbaşkanı’nındır. Bizim de bir tasarruf yetkimiz var. Her gelene baş sallayacak değiliz. Zaten imzaladıklarımızı biliyorsunuz. Bugün de kalan atamalar konusunda mutabakat sağlandı. Akşam Sayın Cumhurbaşkanı’nın imzasına sunulacak” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan konuşmasında, CHP’ye bu kez de eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile yüklendi. Dersim’deki (Tunceli) Kürt isyanını bastıran İsmet İnönü’yü suçlayan Erdoğan, “Munzur’da kan aktı. 30 bin kişinin öldürüldüğü söyleniyor. Bu CHP zihniyeti budur onun için söylüyorum” diye konuştu.