Dünya Gizli silahı Afganistan'da denediler

Gizli silahı Afganistan'da denediler

Paylaş
Gizli silahı Afganistan'da denediler

Amerikan ordusu için duvarların arkasına gizlenmiş askerleri vurabilen gizli silah ilk olarak Afganistan'da kullanıldı

ABD gizli silahını Afganistan'da denedi Duvar arkasına saklanan bir askeri vurabilen 'cezalandırıcı' ilk olarak Afganistan'da kullanıldı.

ABD ordusunun daha önce gizli silahlarını Afganistan'da kullandığı biliniyor. Mayına karşı kullanılan akıllı bombalar buna bir örnek. ABD'nin Afganistan'ı deneme alanı olarak görmesine son örnek ise yüksek teknolojiye sahip bir tüfek.

ABD silah şirketleri, binalarda ya da sığınaklarda saklanan ve görüş açısında olmayan düşman askerlerini öldürmek için yeni bir silah geliştirdi. Bilimkurgu filmlerinden çıkmış gibi görünen bu silahın tetiğine basıldığında, silahtan havaya doğru bir el bombası fırlatılıyor. Normal şartlarda hedefin çok üzerinden ıska geçmesi gereken el bombası gizlenen düşmana doğru yöneliyor ve düşmanın tam üzerinde patlıyor.

Bunu sağlayan da silaha monte edilmiş ileri lazer sistemleri. XM-25 olarak adlandırılan ama askerler arasında ‘punisher-cezalandırıcı’ lakabı takılan bu silah ABD ordusunun gelecekte kullanacağı silahlardan biri. Henüz prototip aşamasında olan silahın denemelerini gösteren en geniş video geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Ancak denemeler sadece kapalı alanlarda yapılmadı.

Haberin Devamı

AFGANİSTAN’DA DENENDİ

ABD Ordusu’ndan gelen bilgilere göre bu silahtan beşi Afganistan’da düzenlenen dokuz farklı operasyonda kullanıldı. Ordudan yapılan açıklamada ‘cezalandırıcı’nın ölümcül çatışmaları kısa sürede sonlandırdığı belirtildi. Akıllı teknoloji kullanan ilk küçük silah olan XM-25, el bombasının dışında farklı mühimmatlar da kulanması öngörülüyor. Pentegon, 12 bin 500 adet XM-25 siparişi vermeyi planlıyor.