Gündem Gizli tanık evde unutuldu!

Gizli tanık evde unutuldu!

Paylaş
Gizli tanık evde unutuldu!

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada bugün dinlenmesi beklenen gizli tanık, polis tarafından evde unutuldu

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın öğleden sonraki bölümünde müdahil avukatları sık sık bugün dinlemesi beklenen gizli tanığı sordu.

Avukatların ısrarlı sorularından sıkılan Mahkeme Başkanı Erkan Canak, “Bana gizli tanık geldi diye not geldi ama gelmemiş. Gizli tanık evde polis bekliyor. Polis burada gizli tanığı bekliyor. Ben ne yapayım?” dedi.

Duruşmada cinayet yerindeki Akbank ATM ve Saray Kumaşçılık'a ait güvenlik kamera görüntüleri izlendi. Avukat Deniz Tuna, kayıtlarda Ogün Samast'ın cinayet sonrası kaçış görüntülerini de izletti.

Deniz Tuna, görüntülerdeki şüpheli kişilerin Ogun Samast'ın peşinde birilerinin olup olmadığını kontrol ettiğini öne sürdü.

SAMAST'TAN ARKADAŞLARINA: MEŞHUR OLUYORUM LAN

Görüntülerin izlettirilmesi sırasında kendini kamerada gören Ogün Samast, arkadaşlarına dönerek, “Ben miyim lan? Meşhur oluyorum lan" dedi.

Ayrıca görüntülerdeki şüpheli kişilerle ilgili Erhan Tuncel, Ogün Samast'a “Tanıyor musun?” diye sordu. Ogün Samast, “Ne tanıyacağım ya..." diye cevap verdi.

SANIKLAR, TANIKLARA TALİMAT VERİYOR İDDİASI


Duruşmada söz alan müdahil avukatlardan Kezban Hatemi, tutuklu sanıkların içeriye alındığı sırada tanıkların yanlışlıkla sanıkların arasında oturduğunu ve sanıkların onlara talimat verdiğini iddia etti.

TANIK ORHAN ÖZBAŞ VE SAMAST ATIŞMASI

Turan Meral'in ardından Orhan Özbaş tanık olarak dinlendi. Mahkeme Başkanı Erkan Canak ilk olarak Orhan Özbaş'a “Sanıkların yanına oturduğunda sana bir şey dediler mi?" diye sordu.

Orhan Özbaş da “Ogün ile konuştuk. 'Yaktın bizi' dedim. O da '3 yıl ben yattım, 5 yıl da sen yat' dedi” diye cevap verdi. Ogün Samast ile internette olaydan 9 ay önce tanıştıklarını ifade eden Orhan Özbaş, “İstanbul'a geldiğinde aradı. Sonra Adapark'tan aldım. Eyüp ve Gazi mahallelerine gittik. Resim gösterdi. Hrant Dink'in resmiymiş herhalde. Vuracağını söyledi. İnanmadım. Laz şivesi olduğu için gülüp geçtim" dedi.

Söz alan Ogün Samast, tanık Orhan Özbaş'a, “Beni İstanbul'da aldıktan sonra bir okulun önüne gittik. Okulun önünde esrar aldığı adam kimdi? Buna cevap versin?" diye sordu. Orhan Özbaş da “Yok böyle bir şey” diye yanıt verdi.

BBP'LİLERDEN YARDIM İSTEDİ

Hrant Dink suikastının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan polis muhbiri Erhan Tuncel, dünkü duruşmada, üyesi olduğu Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) yöneticilerinden yardım istedi. Hrant Dink’in öldürülmesini tasvip etmesinin mümkün olmadığını ifade eden Tuncel, duruşma salonunda bulunan BBP yöneticileri Yaşar Cihan ve Halis Egemen’e, “BBP’de üst düzey yöneticisiniz. Böyle bir cinayeti tasvip ediyor musunuz?” diye soru yöneltti. Yaşar Cihan, “Bu cinayeti herhangi bir siyasi partinin tasvip etmesi mümkün değildir” derken Halis Egemen de, “BBP olarak kesinlikle insan hayatına kast edecek bir oluşumun içinde olamayız” diye konuştu.

GARDİYAN OLAMAYACAK

3 yıldır cezaevinde tutuklu olan Erhan Tuncel, Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 83.123 puan alınca Adalet Bakanlığı’nın açtığı infaz koruma memurluğu sınavına girmişti. Erhan Tuncel, boy ve kilo değerlendirmesinin ardından mülakat için geçen hafta Tekirdağ Adliyesi’ne getirilmişti. Sınav komisyonu Erhan Tuncel’e 5 soru yöneltmişti. Bakanlık tarafından dün açıklanan sınav sonucunda, Erhan Tuncel’in 55 puan aldığı ve sınavı kaybettiği belirtildi.

2