Ekonomi Gizlilik için 'rumara' dönemi

Gizlilik için 'rumara' dönemi

Paylaş
Gizlilik için 'rumara' dönemi

Turkcell, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, cep telefonu numarasını paylaşmak istemeyenlere yeni bir çözüm sundu

Turkcell, cep telefonu numarasını paylaşmak istemeyen aboneleri için cep numaralarından farklı 6 haneli “rumara” edinmelerini sağlayan servisini kullanıma sundu.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, cep telefonu numarasını paylaşmak istemeyen Turkcell'liler için “rumara” döneminin başladığı, abonelerin kendilerine özel rumaraları sayesinde cep telefonu numarası görünmeksizin arama yapabilecekleri ya da aranabilecekleri bildirildi.

Açıklamada, Turkcell'in, anonim kalmak isteyen ancak mobil iletişim hakkından da mahrum kalmak istemeyenler için “Türkiye'de bir ilk” olan “rumara” servisini kullanıma sunduğu, müşterilerin cep telefonu numaralarını paylaşmak istemedikleri herhangi bir durumda kendilerine özel tahsis edilen rumarayı kullanarak diğer Turkcell'lilerle anında görüşmeye başlayabilecekleri, rumara abonelerinin sadece başka rumara aboneleri değil tüm Turkcell'liler tarafından aranabilecekleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Rumaranın, gazete ya da internette ilan yayınlarken, internette gezinirken ya da içinde bulunulan sosyal ortam gereği cep numarası vermek istemeyen Turkcell aboneleri için çok pratik bir çözüm sunduğu belirtilen açıklamada, rumara servisine üye olan Turkcell hat sahiplerinin orijinal cep numaralarından farklı 6 haneli bir rumara edinmeleri gerektiği, abonelerin rumaralarını istedikleri zaman kullanıma açıp kapayabilecekleri ifade edildi.

Turkcell aboneleri rumara servisine haftada 75 kuruşa üye olabilecekleri ve istedikleri zaman rumaralarını 1 lira karşılığında değiştirebilecekler.

AA