Yaşam Global Wellness Day 10 Haziran'da KüçükÇiftlik Park'ta!

Global Wellness Day 10 Haziran'da KüçükÇiftlik Park'ta!

Paylaş
Global Wellness Day 10 Haziran'da KüçükÇiftlik Park'ta!

Bu yıl 7 kıtada, 100 ülkede, 4000 ayrı noktada ücretsiz etkinliklerle kutlanacak olan Global Wellness Day, Türkiye’de de, 10 Haziran Cumartesi günü Maçka KüçükÇiftlik Park’da binlerce yaşamı seven insanı buluşturacak

Türkiye’nin dünyaya armağanı olan ve 5 yıldır düzenli olarak her Haziran ayının ikinci Cumartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlanan Global Wellness Day, bu yıl 100 ülkede 4000 farklı noktada milyonlarca insanı “iyi yaşam” ideali için aynı anda buluşturacak. “Bir gün yaşamınızı değiştirebilir” sloganıyla tüm dünya ile birlikte 10 Haziran Cumartesi günü KüçükÇiftlik Parkı’nda da düzenlenecek etkinlikler ile pek çok kişinin yaşamına “farkındalık” katılacak.

Maçka KüçükÇiftlik Parkı’nda, tüm gün sürecek, herkese açık ve ücretsiz olan Global Wellness Day etkinlikleri kapsamında, uzmanlar konferans ve seminerler verecek, sağlıklı yaşam sohbetleri yapılacak, beslenme, kahkaha terapisi ve yoga seansları düzenlenecek ve spor aktiviteleri yapılacak.

Dünyada milyonlarca kişinin yaşamına olumlu yönde katkılar yapmaya hazırlanan Global Wellnes Day öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi. Global Wellnes Day kurucusu Belgin Aksoy Berkin’in ev sahipliği ve Sevinç Satıroğlu’nun moderatörlüğünde Richmond İstanbul’da gerçekleşen toplantıya; Fitoterapi ve Akupunktur Uzmanı Dr. Ümit Aktaşi Yazar Aret Vartanyan, Zumba Eğitmeni Ayşegül Demirsoy, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı Gül Kaynak, Pilates Eğitmeni Murat Berkin ile birlikte GWD sponsorları; sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, Richmond Nua Wellness-Spa Genel Müdürü Hakan Balcan, Wellcare’den Gülşah Hocaoğlu, Yves Rocher Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Ceren Ece Yurtseven ile Technogym Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vittorio Zagaia katıldı. Toplantıda ayrıca Türk Kalp Vakfı Başkan Yardımcısı Hayriye Midillioğlu ve TÜROB Başkanı Timur Bayındır da hazır bulundu.


“İYİ YAŞAM HERKESİN HAKKI"


Global Wellnes Day kurucusu Belgin Aksoy Berkin, toplantıda yaptığı konuşmada 5’inci yılını kutlayan etkinliğin kısa sayılabilecek bir süre içinde Türkiye’den doğup tüm dünyaya yayıldığını ve ulaşılan bu noktanın gurur verici olduğunun altını çizdi. Belgin Aksoy Berkin, en büyük hedeflerinin Global Wellness Day’in Birleşmiş Milletler takvimine alınmasını olduğunu da kaydederek şöyle konuştu:

“Yola çıkarken bir kişinin hayatında bile değişiklik yaratmak çok önemliydi. 5. yıla ulaştığımızda, bugüne kadar dünyada 250 milyon kişinin hayatına dokunduğumuzu gördük. Bugün 100 ülkede kutlanan Global Wellness Day’in önemi her geçen gün çok daha anlaşılır oldu ve dünyanın farklı noktalarında da örnek olmaya başladı. Özellikle alınan ödüller bizleri çok daha fazla motive ediyor. Önümüzde daha çok yol var. Yetişkinlerin yaşam şekillerini değiştirmek kolay olmuyor. Bu yüzden çocuklardan başlamak en doğrusu. Pilot ülkeler olarak Türkiye ve Brezilya’da çocuklar için iyi yaşam projemizi başlattık. Bu program çocukların, çok basit bir takım adımlarla, yetişkin olma yolunda ki günlerinde, daha farklı ve doğru bir şekilde büyümelerini sağlayacak.”

Wellness’in sadece yoga, spor, sağlıklı beslenme ve bakımlar yaptırıp, iyi görünme hali olmadığını da vurgulayan Belgin Aksoy Berkin sözlerine şöyle devam etti:

“Mutlu olmak ve iyi yaşamak tüm dünyanın ortak hayali; sağlık ve mutluluk bileşik kaplar gibi, sağlıklı olmak için mutlu, mutlu olmak için de sağlıklı olmak gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün yayımladığı rapora göre; dünyada 322 milyon, Türkiye'de ise 3 milyonun üzerinde kişinin depresyonda olduğu ortaya kondu. Son 10 yılda yüzde 18 artan bu sayı, dünya nüfusunun yüzde 4,4'üne tekabül ediyor. Global Wellness Day ile hayatında küçük de olsa değişiklikler yapan insanların, hepimizin ihtiyacı olan yaşam sevincini tekrar kazanığını görüyoruz. Belki de hiçbir zaman tanışma fırsatı bulamayacağım insanların hayatlarında böylesi bir değişikliği yaratmalarında payım olduğunu bilmek paha biçilmez bir mutluluk, bir Türk kadını olarak Global Wellness Day'i dünyaya armağan etmekten gurur duyuyorum."


BU YIL GLOBAL WELLNESS DAY’DE KİMLER VAR?


• Aret Vartanyan / Yazar
• Ayşegül Demirsoy / Zumba Eğitmeni
• Dilara Koçak / Beslenme ve Diyet Uzmanı
• Dilara Eda Gürsoy / Yüksek Mühendis, Astrolog, Danışman ve Eğitmen
• Dr. Ümit Aktaş /Fitoterapi ve Akupunktur Uzmanı
• Eser Mutlu / Kahkaha Terapisti
• Figen Küçükkoner Kırca / Ebeveyn Koçu ve Danışman
• Gem Akcan / Yoga Eğitmeni
• Gül Kaynak / Detoks ve Sağlıklı Yaşam Danışmanı
• Handan Önder / Danışman ve Eğitmen
• Kübra Güner Köymen / Reklam Yazarı, Danışman ve Eğitmen
• Prof.Dr. Murat Aksoy /Genel Cerrahi Uzmanı Doktor
• Murat Berkin / Pilates Eğitmeni
• Neşe Cesur / Gıda Güvenliği Uzmanı, Danışman ve Eğitmen
• Özden Kaftan Thomas / Nefes Terapisti
• Sırma Belin / Kişisel Dönüşüm Danışmanı

Haberin Devamı