Glütensiz beslenme son dönemin popüler trendlerinden birisi. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar bunu tahıllardaki glütene bağlıyor. Biz de sizler için glüten içermeyen harika bir kek tarifi yaptık. Afiyet olsun. 2 adet yumurta200 gram çekirdekleri çıkarılmış hurmaYarım çay bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı toz badem3 tepeleme yemek kaşığı kakao4 tepeleme yemek kaşığı tam pirinç unu1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 çay kaşığı gerçek vanilya tozu veya özütü (isteğe bağlı)3 adet kuru incirÖlçü bilgisi:1 su bardağı: 240 ml Hurmalar yumuşaksa biraz su ekleyerek el blenderi veya mutfak robotunda püre haline getirin. Hurmalar yumuşak değilse 10 dakika sıcak suda bekletin, içinde beklettiğiniz suyun bir kısmını kullanarak hurmaları el blenderi veya mutfak robotunda püre haline getirin. Yumurtaları bir kaba kırın ve tel çırpıcı ile köpürene kadar çırpın. Yumurtaların üzerine hurma püresi, süt ve sıvı yağı ekleyin. Tel çırpıcı ile hepsi karışana kadar iyice çırpın. Sıvı malzemelerin üzerine toz badem, kakao, tam pirinç unu ve kabartma tozunu ekleyin. İsteğe bağlı vanilyayı da ekleyin. Tahta bir kaşıkla hepsi iyice karışana kadar karıştırın. Son olarak küp küp doğradığınız kuru incirleri de ekleyin ve karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serilmiş 26 cm çapındaki kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180C de 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce içinin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla kontrol edin. Bu kekin üzerine ev yapımı çikolata sosu dökerek ve üzerini meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ev yapımı Çikolata Sosu için malzemeler:5 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (eritilmiş halde)2 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı üzüm pekmezi (miktarı isterseniz artırabilirsiniz)Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın ve servis edin.Kaynak: sekersizlezzetler.com