Gündem Göçük altında kaldılar

Göçük altında kaldılar

Paylaş
Göçük altında kaldılar

Mardin'in Midyat İlçesi Barıştepe Köyü'nde yeni açılan fosseptik çukurundan tandır yapımında kullanmak için toprak çıkarmaya çalışan köylüler göçük altında kaldı

Olay saat 16.00 sıralarında Midyat’a 25 kilometre uzaklıkta bulunan Barıştepe Köyü’nde meydana geldi. Çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu köylüler, 500 metre uzaklıkta açılan yeni fosseptik çukurundan tandır yapımında kullanmak üzere toprak çıkarmaya gitti.

Haberin Devamı

Köylüler kovalarla toprak çıkarmaya çalıştıkları sırada göçük meydana geldi. Toplarca ağırlığındaki toprağı üzerlerine kaydığı gören köylüler, panik için canlarını kurtarmak için kaçışırken, 10 kişi toprak altında kaldı.

Jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilirken, olayı duyan köy halkı da çukurun bulundu bölgeye koşarak yakınlarını kurtarmak için seferber oldu. Köylülerin yoğun çabası sonucu Azize Batı (11), Mükrime Batı (49) Leyla Ural (8) ve Cemile Çetinkaya, toprak altından yaralı olarak çıkarıldı. İlk tedavileri Midyat Devlet Hastanesi’nde yapılan yaralılardan Azize Batı Diyarbakır’a, Mükrime Batı ve Cemile Çankaya Mardin’e sevk edildi.

Jandarmanın yanısıra kısa sürede Midyat'tan çok sayıda ambulans, sağlık ekibi ve sivil savunma ekipleri de Barıştepe Köyü'ne ulaştı. Mardin Valisi Hasan Duruer ve Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya'da köye giderek çalışmaları yerinde izledi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3557","3557","201011","3557-7.jpg");

Köylülerin endişe içinde izlediği ve yaklaşık 1.5 saat süren kurtarma çalışmaların sonunda toprak altından Şevkiye Altunkaya (23), Zahide Güneş (32), Azize Tapmaz (28), kızı Zelal Tapmaz (3), Mahsun Çankaya (11) ve Naciye Güneş’in (31) cesetleri çıkarıldı.

Cesetlerin çıkarılması sırasında köylüler gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren bazı köylülere olay yerinde bulunan sağlık ekipleri tarafından müdahale edilerek sakinleştirici verildi. Mardin Valisi Hasan Duruer, olayda 6 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de yaralandığını ve yapılan çalışmalarda toprak altında kimsenin kalmadığını açıkladı.

Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), (DHA)