Gündem 'Göçük taş ve kayalardan oluşuyor'

'Göçük taş ve kayalardan oluşuyor'

Paylaş
'Göçük taş ve kayalardan oluşuyor'

'Göçük taş ve kayalardan oluşuyor'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamayla ilgili "Göçük yalnızca kömür değil, taş ve kayalardan da oluşuyor" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Yıldız, TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Yeni Servis Kuyusu alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, göçükten işçilere ulaşılmasının ne kadar bir zaman alacağının şu anda bilinmediğini söyledi.

Göçüğün temizlenmesi için yer altında 5 ekibin çalıştığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:

"Göçük yalnızca kömür değil, taş ve kayalardan da oluşuyor. Ekipler, değişmeli olarak çalışıyor. Ondan sonraki tablo nedir? ikinci ve üçüncü bir göçük
var mı? Biz bu açıları paylaşırken oradaki işlerimize herhangi bir aksama olmadan devam etmemiz lazım."

Gazetecinin, taşeron firma yetkililerinin gözaltına alınıp alınmadığı sorusunu Bakan Yıldız, "Bizim şu anda tek amacımız var. Birinci amacımız, arkadaşlarımıza bir an önce ulaşmak" diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Bu sırada bir madenci yakınının, "televizyona değil bize açıklama yapın" diye bağırması üzerine Yıldız, "Bakın, acı çeken kardeşlerimiz var. Adli
soruşturma kısmı ve idari soruşturma kısımlarını biz zaten bir yandan yapacağız. Ama şu anda orada bir can var. Oradaki kardeşlerimize ulaşmamız lazım" dedi. Başbakanın konuyla ilgili en son ne zaman bilgilendirildiği ve bölgeye gelip gelmeyeceği sorusunu da Bakan Yıldız, şöyle yanıtladı:

"Dün gece saat 02.00-02.30 civarında sayın Başbakanımız aradı. Konuyla ilgili kendisine bilgi arz ettik. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, bütün yetkili
kurumların görevlerinin başında olduğunu söyledik. Tabii ki şu anda bir göçük var. Biz oradaki işçi kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun süresi 3 saat midir, 3 gün müdür bunu şu anda kestirmek mümkün değil. Yüksek basınçlı bir patlama oldu. Galeride neleri dağıttığını, nelerin ayakta kaldığını şu anda bilmiyoruz. Gerçekçi olmak zorundayız. Sayın Başbakanımıza bunları arz ettik. Kendisine sürekli bilgilendirmede bulunuyoruz. İspanya dönüşünde de kendisiyle tekrar görüşeceğiz."